menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

SCHOLEN EN CORONA

Leerlingen uit het basisonderwijs, secundair en hoger onderwijs mogen opnieuw uitstappen maken. Hierdoor zijn rondleidingen, workshops, ateliers en wandelingen terug mogelijk mits het naleven van enkele maatregelen. 

ALGEMEEN

Elk schoolbezoek moet op voorhand aangevraagd worden via het online reservatieformulier bij de gewenste activiteit. Boek minstens 8 dagen op voorhand, zo kan de beschikbaarheid tijdig nagekeken worden. Je reservatie is pas definitief na het krijgen van een bevestiging. Breng deze bevestiging mee op de dag van het bezoek en leg dit voor aan het museumonthaal.  

Hou je tijdens je bezoek ook aan de volgende maatregelen:

    • respecteer de uren van je reservatie en blijf niet langer dan nodig op de museumsite, om contact met andere bezoekers tot een minimum te beperken
    • hou steeds 1,5 meter afstand tussen je klasgroep en eventuele andere museumbezoekers
    • volg het vaste museumparcours en blijf samen in groep (enkel onder begeleiding van een museumgids kan er afgeweken worden van het parcours)
    • leerlingen ouder dan 6 jaar zijn verplicht om in het museum een mondmasker te dragen
    • hou tot slot rekening met de algemeen geldende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zoals het regelmatig ontsmetten van handen, hoesten of niezen in de elleboog ...

RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS MET GIDS

Wil je met de klas een rondleiding of workshop volgen, vul dan het online reservatieformulier voor die activiteit in. Duid hierop de gewenste dag en uur aan. Het maximum aantal deelnemers wordt telkens vermeld bij de beschrijving van de activiteit.

Er worden momenteel één klasgroep per tijdslot toegelaten in het museum, om te grote groepen in de onthaalzones te vermijden. Hou hier rekening mee bij je aanvraag. 

➡️ aanbod kleuteronderwijs
➡️ aanbod lager onderwijs
➡️ aanbod secundair onderwijs
➡️ aanbod hoger onderwijs

VRIJ GROEPSBEZOEK

Een vrij groepsbezoek - dus een bezoek met de klas maar zonder gids - is mogelijk tot maximum 25 leerlingen. De leerkracht begeleidt bij een vrij bezoek zelf de klasgroep en waakt erover dat alle coronamaatregelen gerespecteerd worden. Ook een vrij bezoek moet vooraf aangevraagd worden, gebruik hiervoor dit online formulier (duid 'vrij bezoek' aan).

NOG VRAGEN?

Contacteer ons bij vragen via info@industriemuseum.be of op het nummer 09 323 65 20.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit