menu
 
Bezoek de tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie'. Boek je tickets online.

SCHOLEN EN CORONA

Sinds maandag 19 april 2021 mogen leerlingen uit het basisonderwijs (kleuter en lager) en secundair onderwijs opnieuw eendaagse uitstappen maken. Ook rondleidingen, workshops, ateliers en wandelingen zijn mogelijk mits het naleven van de nodige maatregelen. 

Scholen kunnen op daguitstap op voorwaarde dat men de uitstap en het vervoer (geen openbaar vervoer) organiseert binnen de klasgroep en na risicoanalyse van de preventieadviseur van de school. Bekijk zeker ook de
algemene richtlijnen voor scholen

ALGEMEEN

Elk schoolbezoek moet op voorhand aangevraagd worden via het online reservatieformulier bij de gewenste activiteit. Boek minstens 8 dagen op voorhand, zo kan de beschikbaarheid tijdig nagekeken worden. Je reservatie is pas definitief na het krijgen van een bevestiging. Breng deze bevestiging mee op de dag van het bezoek en leg dit voor aan het museumonthaal.  

Er wordt momenteel ook maar één klasgroep per tijdslot toegelaten in het museum. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om met twee klassen om 10u00 te komen, zelfs niet wanneer een andere activiteit per klas gekozen wordt. Hou hier rekening mee bij je aanvraag. 

➡️ aanbod kleuteronderwijs
➡️ aanbod lager onderwijs
➡️ aanbod secundair onderwijs

Hou je tijdens je bezoek ook aan de volgende maatregelen:

  • respecteer de uren van je reservatie en blijf niet langer dan nodig op de museumsite, om contact met andere bezoekers tot een minimum te beperken
  • hou steeds 1,5 meter afstand tussen je klasgroep en eventuele andere museumbezoekers
  • maak enkel gebruik van de toiletten en vestiaire op de tweede verdieping; de voorzieningen naast het museumonthaal zijn voorbehouden voor de andere museumbezoekers
  • volg het vaste museumparcours en blijf samen in groep (enkel onder begeleiding van een museumgids kan er afgeweken worden van het parcours)
  • leerlingen vanaf het 5de leerjaar basisonderwijs zijn verplicht om in het museum ook een mondmasker te dragen
  • hou tot slot rekening met de algemeen geldende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zoals het regelmatig ontsmetten van handen, hoesten of niezen in de elleboog...

RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS MET GIDS

Momenteel is slechts één klasgroep per tijdslot toegelaten in het museum. Wil je met de klas een rondleiding of workshop volgen, vul dan het desbetreffende online reservatieformulier in. Duid hierop de gewenste dag en uur aan.

Klassen uit het basisonderwijs kunnen alle rondleidingen, workshops en ateliers reserveren. Het maximum aantal deelnemers wordt telkens vermeld bij de beschrijving van de activiteit.

Klassen uit het secundair onderwijs kunnen maximaal 10 leerlingen (exclusief begeleider) laten deelnemen aan een workshop of rondleiding. Binnen het aanbod workshops zijn momenteel enkel de drukworkshops toegelaten (d.i. een wereld vol druk, letterpress, zeefdruk, grafische richtingen). Een workshop vilten of tinkeren kan dus niet. Gelieve hiermee rekening te houden bij je aanvraag.

➡️ ga naar ateliers kleuteronderwijs
➡️ ga naar rondleidingen lager onderwijs
➡️ ga naar workshops lager onderwijs
➡️ ga naar rondleidingen secundair onderwijs
➡️ ga naar workshops secundair onderwijs
➡️ ga naar wandelingen secundair onderwijs
➡️ ga naar demonstraties secundair onderwijs

VRIJ GROEPSBEZOEK

Een vrij groepsbezoek - dus een bezoek met de klas maar zonder gids - is mogelijk tot maximum 25 leerlingen. De leerkracht begeleidt bij een vrij bezoek zelf de klasgroep en waakt erover dat alle coronamaatregelen gerespecteerd worden. Ook een vrij bezoek moet vooraf aangevraagd worden, gebruik hiervoor dit online formulier (duid 'vrij bezoek' aan).

NOG VRAGEN?

Contacteer ons bij vragen via info@industriemuseum.be of op het nummer 09 323 65 20.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit