menu
 
Het Industriemuseum is open. Klik hier en reserveer je tickets online.

DIY-KIT MONDMASKER

Een mondmasker dragen is op sommige plaatsen verplicht, op andere sterk aanbevolen. Kriebelt het om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar zoek je nog een leuk stofje? Dan ben je bij het Industriemuseum natuurlijk aan het juiste adres.

Want de industriële weefgetouwen in het museum, die werken nog steeds!* Ze laten niet alleen het beste van zichzelf horen - letterlijk! - tijdens demonstraties voor bezoekers, maar draaien ook tijdens de week regelmatig om stof te weven waarmee onze naaisters aan de slag kunnen om handdoeken, slabbetjes, tafellopers... voor de shop te maken.

*Op dit moment eventjes niet, want de textielafdeling wordt grondig vernieuwd en kan daarom momenteel niet bezocht worden. Vanaf 14 november 2020 heropent de textielafdeling in al zijn glorie.

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar geschikte stoffen voor het maken van mondmaskers, biedt het Industriemuseum via de shop nu ook DIY-kits aan waarin je het nodige materiaal vindt om je eigen mondmaskers te maken. Mét leuke stoffen waar een boeiend verhaal achter schuilt!

BESCHIKBARE STOFFEN

Gestreepte stof
streepjes
Ecru stof
ecru
Blauwe stof
blauw
Gele stof
geel

INHOUD EN PRIJS PER PAKKET

  • 2 stukken stof (naar keuze) van ongeveer elk 40 op 40 cm
  • 8 meter lint
  • 4 labels van het Industriemuseum
  • begeleidende brief

Een DIY-pakket voor mondmaskers bevat voldoende materiaal om vier mondmaskers mee te maken volgens het officiële patroon dat te vinden is op www.maakjemondmasker.be. Er wordt aangeraden om twee verschillende stukken stof te gebruiken, om gemakkelijker het verschil tussen de binnen- en buitenkant van het masker te zien.

De stoffen geweven in het Industriemuseum bestaan uit 100% katoen en kunnen dus zonder problemen gewassen worden op 60°.

Een DIY-pakket kost 8 euro en kan tijdens de openingsuren afgehaald worden aan het museumonthaal. Heb je graag dat het pakket naar je thuis opgestuurd wordt? Dan betaal je 2 euro extra - dus 10 euro per pakket - voor de verzendingskosten.

Inhoud pakket
Zelfgemaakt mondmasker
Voorbeeld mondmasker

BESTELLEN

Kies je ervoor om het DIY-pakket te laten opsturen naar je thuis, schrijf dan 10 euro/pakket over op rekeningnummer BE73 0910 1974 2660 met als mededeling 'DIY stoffenpakket mondmasker' en je naam. Na ontvangst van je betaling, wordt het pakket opgestuurd.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit