menu
 
De tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' is nog tot 26 september te zien. Boek nu je tickets en mis 'm niet.
 

FIETSROUTE 'KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE'

permanent

meer info

Doelgroep: iedereen

Afstand: 17 kilometer, eventueel in te korten tot 9 kilometer

Prijs: gratis

 

Spring op de fiets en maak kennis met de kolossale parels uit het roemrijke Gentse textielverleden. Met de kathedralen van de industrie.

meer algemene praktische info

Industrieel erfgoed is hip. Fabrieksgebouwen, ketelhuizen, machinekamers en loodsen krijgen vandaag nieuwe bestemmingen. Ondanks de succesverhalen verdwijnen nog steeds heel wat gebouwen onder de sloophamer. Het beschermen van industriële sites ligt vaak gevoeliger en moeilijker dan kerken, kastelen of burgerhuizen. De waarde van een fabriek uit zich niet altijd in de esthetische of architecturale kenmerken van het gebouw. Ze sijpelt net subtiel door in de verhalen van wie er werkte, in de producten die tussen de bakstenen muren en gietijzeren kolommen het licht zagen, in de olievlekken die als stille getuigen de afgesleten vloeren kleuren. 

Met 'Kathedralen van de industrie' ontwikkelde het Industriemuseum een gloednieuwe fietsroute langs deze kolossale parels uit het roemrijke Gentse textielverleden. 

DOWNLOADS

TIP | Ontdek hier de beste apps om je smartphone als fietsgps te gebruiken en hoe je een gpx-bestand gebruikt.

Fietskaart

De fietsroute en tour in de Erfgoedapp werden door het Industriemuseum ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor Publieksgeschiedenis en studenten Gitte Derluyn en Lancelot Cromheecke.

tentoonstelling
ALEXANDER DUMAREY. KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
24/04/2021 - 26/09/2021
meer info
fietsroute
EXTRAATJE TIJDENS HET FIETSEN: DE KNAPZAK
meer info
rondleiding
FIETSTOCHT KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE
18/07/2021 14:00 - 16:30
meer info
rondleiding
FIETSTOCHT KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE (VOLZET)
06/08/2021 14:00 - 16:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit