Menu
 
Werk of werkte je in de textielsector? Schrijf je in voor de ontmoetingsdag voor textiliens.

Toegankelijkheid

ROLSTOELGEBRUIKERS 
Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle verdiepingen zijn te bereiken met de lift en er zijn geen drempels. Om de hoofdingang te bereiken, zijn er eerst trappen. Maar de hoofdingang is ook bereikbaar via een hellend vlak naast het NTGent. Rolstoelgebruikers kunnen zo gemakkelijk de ingang bereiken. Er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen op het gelijkvloers naast de vestiaire. Voor het museum is één parkeerplaats voorzien voor personen met een handicap.


BEZOEKERSGIDS

Voor bezoekers die graag vooraf weten wat ze kunnen verwachten van het museumbezoek, ontwikkelde het Industriemuseum een afsprakengids en een bezoekersgids - een beschrijving van alles wat je kan verwachten tijdens het bezoek. Deze documenten zijn voornamelijk bestemd voor personen met autisme, maar kunnen voor iedereen extra ondersteuning bieden.

EERSTE HULP BIJ PRIKKELS

Voor sommigen kunnen prikkels een museumbezoek moeilijker maken. Voor sommige zijn er te veel prikkels, voor anderen dan weer te weinig. Daarom ontwikkelden we een PRIKKELMAND. In deze mand kan je verschillende objecten vinden die je mag meenemen tijdens het bezoek zoals gehoorbeschermers, zonnebril, fidget cube, knuffelbeer... Vraag de prikkelmand aan de onthaalmedewerker. Kies de objecten die je graag wil meenemen tijdens het bezoek en geef na het bezoek de gebruikte objecten terug aan de onthaalmedewerker. 
 

MOEILIJK TE BEEN? 

Voor bezoekers die moeilijk te been zijn of die onderweg even willen rusten, zijn er lichte en draagbare museumstoeltjes ter beschikking. Daarnaast heeft het museum ook een rolstoel ter beschikking.

BLINDE EN SLECHTZIENDE BEZOEKERS 

Voor blinde of slechtziende bezoekers bieden het Industriemuseum en Inter een beeldentolk aan. Meer info.

ASSISTENTIEHONDEN 

Assistentiehonden zijn toegelaten, mits een zichtbaar kenmerk (fluohesje of hesje met 'assistentiehond' of 'hulphond' op). Assistentiehonden kunnen in het museumcafé water krijgen. 

RUSTIGERE MOMENTEN

Op maandag, vrijdag en tijdens het weekend is het rustiger om het museum te bezoeken. Behalve tijdens evenementen en andere activiteiten. Raadpleeg hiervoor de agenda

Door de demonstraties aan de weefgetouwen en in de drukkerij kan het vaak heel luid zijn in het museum. De machines draaien op volgende dagen en uren: 

- Maandag van 9.30 tot 12.00 uur - 12.30 tot 15.00 uur
- Dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur - 12.30 tot 16.00 uur
- Woensdag gesloten
- Donderdag van 9.30 tot 12.00 uur - 12.30 - 16.00 uur 
- Vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur - 12.30 tot 15.00 uur
- Zaterdag / Zondag van 10 tot 13 uur

 * Wil je 100 % zeker zijn dat de machines niet draaien, neem contact op met info@industriemuseum.be of T 09 323 65 00.

EXTRA DIENSTEN

Het Industriemuseum werkt samen met Enchanté vzw, een netwerk van handelaars die diensten ter beschikking stellen aan personen die het nodig hebben (bijvoorbeeld personen in armoede). In het Industriemuseum kunnen deze personen gebruik maken van het toilet, gratis wifi, EHBO-materiaal of ze hun spullen in een locker stoppen. 

BEGELEIDERS

Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang. We aanvaarden de European Disability Card.  

BABYSPOT
Het Industriemuseum is een erkende babyspot:
- Het museum is toegankelijk met een buggy
 - Buggy’s kunnen ook achtergelaten worden in de vestiaire
- Luiertafel aanwezig
- Rustig plekje voor borstvoeding
- Babyvoeding opwarmen in het museumcafé 

MUSEUMTEKSTEN  
Hieronder kan je de museumteksten in pdf-formaat terugvinden. In het museum is er gratis wifi. Zo kan je de teksten ook raadplegen op je smartphone tijdens je bezoek aan het museum. Voorlopig zijn enkel de belangrijkste, algemene teksten beschikbaar per verdieping beschikbaar.
teksten hoofdtentoonstelling - vijfde verdieping
teksten drukkerijafdeling - vierde verdieping
teksten textielafdeling - derde verdieping

PLATTEGROND

Download hier de plattegrond per verdieping in pdf-formaat:
Suggesties over de toegankelijkheid? Of wens je extra ondersteuning op het vlak van toegankelijkheid tijdens je bezoek, workshop of evenementen, aarzel niet om onze toegankelijkheidsmedewerker te contacteren:
Liesa Rutsaert, T 09 323 65 26 of Liesa.Rutsaert@stad.gent

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit