menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA

PRAKTISCH

INDUSTRIEMUSEUM

Minnemeers 10
9000 Gent
09 323 65 00

OPEN

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9 tot 17 uur

Weekend, feestdagen en schoolvakanties van 10 tot 18 uur

Elke eerste donderdag van de maand open tot 22 uur, behalve in juli, augustus en september

 

GESLOTEN

Op woensdag gesloten, maar uitzonderlijk open op woensdag tijdens de Gentse Feesten, de krokusvakantie, de herfstvakantie en de eerste week van de kerstvakantie.

Tijdens de kerstvakantie gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

NIEUWS

VERHALEN UIT DE COLLECTIE

Gastbijdrage door Tina De Gendt: Rabot OR NOT? Zal Tondelier van het Rabot dan toch een buurt maken?

Over dit stuk: Deze gastbijdrage van historica Tina De Gendt kwam tot stand in het kader van ‘De vierkante kilometer’ van het STAM. Voor dit erfgoedproject trekt Tina De Gendt de volgende jaren de superdiverse wijken van de stad af. In elke wijk gaat ze samen met wijkbewoners en wijkkenners (de herinneraars) op zoek naar verborgen stadsgeschiedenissen. Tussen september 2020 en april 2021 was ze in residentie in het Rabot, de fascinerende thuishaven van de gashouders.

meer lezen
Gentse winkels vroeger en nu

De collectie van het Industriemuseum bevat een omvangrijke fotoreeks met beelden van gevels van Gentse handelszaken, gemaakt door Gustaaf Van Damme in 1983. Ruim 800 ervan zijn winkels. Ze vormen een unieke momentopname die ons heel wat leert over hoe winkels in Gent er begin jaren 1980 uitzagen, welke producten er in de vitrines stonden en welke boodschappen er op winkelgevels te lezen waren.

meer lezen
Serck: meer dan tweehonderd jaar bouwmeesterschap

In 1789 ontvlucht voorvader Serck het turbulente Frankrijk en vestigt zich als bouwmeester-schrijnwerker in Gent. Het zijn gouden tijden voor de Arteveldestad. De textielindustrie ontwikkelt zich razendsnel en geeft ook impulsen aan Les établissements Serck. Nieuwe fabrieksgebouwen, beluiken en arbeiderswoningen schieten als paddenstoelen uit de grond. Tal van herenhuizen uit die periode dragen vandaag nog het merkteken van Serck.

meer lezen

blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF