menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

WELKOM IN HET INDUSTRIEMUSEUM

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

VERRASSENDE COLLECTIE 

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Klinkende drukpersen en bulderende weefgetouwen maken deel uit van de uitgebreide textiel- en drukkerijverzameling. Blikvangers zijn de oudst bewaarde twijnmolen van Europa en de Engelse ‘Mule Jenny’, een spinmachine die vakkundig naar Gent werd gesmokkeld om ook op het vasteland de textielnijverheid danig te veranderen. 

ER BEWEEGT WAT IN HET MUSEUM 

Sprekende beelden, historische filmpjes, merkwaardige objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner. Tijdelijke tentoonstellingen belichten telkens weer andere opmerkelijke elementen uit de industriële samenleving.

En wat je niet in het museum ziet? Dat vind je gewoon online terug. 

BRUISENDE ACTIVITEITEN 

Het museum zelf bruist van de activiteiten met interactieve rondleidingen, creatieve workshops, ronkende machines, levendige exposities, spannende museumspelen en gepassioneerde vakmensen aan het woord. Je kan er bovendien heerlijk experimenteren met wetenschap en techniek in de Tinker Studio of, al dan niet begeleid door kenners en creatieve geesten, aan de slag gaan in het textiel- of drukatelier. 

KERS OP DE TAART? 

Een verbluffend panorama op de historische binnenstad en de 19de-eeuwse industriegordel!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit