Bezoek de gloednieuwe tijdelijke expo Kassa kassa!

PERSBERICHTEN

vind hier alle persberichten van het Industiemuseum

21/11/2021

150 jaar winkelen in het Industriemuseum

Op Black Friday (26/11) opent het Industriemuseum in Gent toepasselijk zijn nieuwe expo ‘Kassa kassa!’, een tijdreis doorheen het winkellandschap, van 1850 tot vandaag. Een expo met een flinke brok nostalgie, die ook stilstaat bij hedendaags koopgedrag en wat daar allemaal bij komt kijken.

Download de persbeelden
copyright beelden: © Corlazzzoli

Download het persdossier hieronder ("persbericht in pdf")

21/04/2021

Alexander Dumarey toont textielfabrieken van vroeger en nu in Industriemuseum

Op zaterdag 24 april 2021 opent in het Gentse Industriemuseum de foto-expo 'Kathedralen van de industrie'. Fotograaf Alexander Dumarey duikt in de fotocollectie van het Industriemuseum en herfotografeert de Gentse textielfabrieken van weleer. Zwart-wit van toen schittert in deze fototentoonstelling zij aan zij met kleur van nu.

Download de persbeelden

Hedendaagse beelden: © Alexander Dumarey
Historische beelden: naam fotograaf in de bestandsnaam van de foto, te vermelden bij de foto
Historische beelden zonder naam fotograaf: "Collectie Industriemuseum"

Download het persdossier hieronder ("persbericht in pdf")

13/01/2021

Zeldzame letterzetmachine Industriemuseum erkend als 'inspirerend voorbeeld'

Het Industriemuseum werd opgenomen in de lijst van inspirerende voorbeelden rond het bewaren van immaterieel erfgoed. Het museum kreeg de erkenning van Vlaanderen omdat het er alles aan doet om een zeldzame grafische techniek - de Monotype - in ere te houden.

meer info bij ● Saidja Callewaert

download hier het nodige persmateriaal
download het persbericht in pdf download de persbeeld(en)

04/12/2020

Industriemuseum heropent met nieuwe expo en opmerkelijk textielatelier

Het vernieuwde Industriemuseum heropent op 7 december 2020 met een nieuwe vaste expo, '100% Textiel'. Midden in de tentoonstelling staat bovendien een gloednieuw glazen maakatelier waar bezoekers meekijken over de schouders van textielmakers. Het museum zal ook kunstenaars aantrekken om in het atelier te experimenteren.

Download hier persbeelden. (c)Corlazzzoli

21/11/2019

Trakteer iemand op uitgesteld bezoek in Huis van Alijn of Industriemuseum

Voortaan kunnen bezoekers in het Huis van Alijn en het Industriemuseum een extra ticket kopen dat bewaard wordt voor iemand die het minder breed heeft. Het initiatief komt van vzw Enchanté, een netwerk van handelaars en burgers dat kleine diensten aanbiedt aan zij die er nood aan hebben.