menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

BEREIKBAARHEID

MET HET OPENBAAR VERVOER

Het Industriemuseum ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het station Gent-Dampoort. Wandel de Dampoortstraat ten einde en ga de Sint-Jorisbrug over. Sla achter de brug rechtsaf en blijf het water aan je rechterkant volgen tot aan het museum. Bekijk hier de wegbeschrijving.

Aan station Gent-Dampoort kan je ook bus 10, 11 of 12a/12b nemen tot aan halte Sint-Jorisbrug (of halte Sint-Jacobs). Kom je van het station Gent-Sint-Pieters, dan kan je bus 55 tot aan halte Ottogracht (of halte Sint-Jacobs) nemen. Dichtstbijzijnde tramhaltes zijn Sluizeken (400 m wandelen, tram T4) en Gravensteen (800 m wandelen, tram T2). Bereken gemakkelijk je route via de routeplanner van De Lijn
met de autocar
MET DE AUTO NAAR EEN P+R PARKING

Wil je langere tijd parkeren, dan kan je dat gratis doen op een van de park-and-ride parkings buiten de lage-emissiezone. De P+R parking Weba/Decathlon (200 plaatsen) ligt het dichtst bij het museum en heeft bovendien een gratis shuttledienst naar Bij Sint-Jacobs. Heb je een vouwfiets, dan fiets je in zo’n 10 minuutjes van deze parking naar het museum.

met de auto
MET DE AUTO NAAR EEN PARKING IN DE BINNENSTAD

De dichtstbijzijnde betaalde parkeergarage is Parking Vrijdagmarkt (648 plaatsen). Denk eraan dat je Gent enkel kan binnenrijden via bepaalde assen en de Ottogracht hierdoor geknipt is aan het Beverhoutplein. Bekijk vooraf je route via een van de digitale routeplanners

Belangrijk! De Gentse binnenstad is een lage-emissiezone (LEZ). Controleer vooraf of je voertuig deze zone wel in mag, om boetes te vermijden.

MET DE AUTOCAR

Autocars kunnen passagiers laten in- en uitstappen in de buurt van het museum, voor zover dit niet langer duurt dan nodig, maar mogen er niet parkeren. De dichtstbijzijnde parking voor autocars is aan het station Gent-Dampoort (24 plaatsen). Van daaruit is het ongeveer een kwartiertje wandelen naar het museum. Klik hier voor meer info.

Denk eraan dat ook autobussen en -cars moeten voldoen aan de normen van de lage-emissiezone in de Gentse binnenstad.
met de autocar
ALS SCHOOL GRATIS OP WEG MET DE LIJN

Met dynamoOPWEG kunnen scholen gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen, volgens de bestaande dienstregeling en met maximum 30 personen. Het Industriemuseum is erkend als culturele bestemming. Klik hier voor meer info over de mogelijkheden.

met de auto
PARKEERMOGELIJKHEDEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING 

Voor het museum is één parkeerplaats voorzien voor personen met een handicap. Aangezien dit op de openbare weg is, kunnen wij die niet reserveren. Hier kan je een plannetje vinden met aangepaste parkeerplaatsen in de omgeving van het museum. Er is er ook één in de Baudelostraat, één in de Sint-Katelijnestraat en drie in Parking Vrijdagsmarkt.

Rolstoelgebruikers kunnen de hoofdingang van het museum bereiken via een hellend vlak naast het NTGent. Klik hier voor meer info over toegankelijkheid in het museum.

INDUSTRIEMUSEUM

Minnemeers 10
9000 Gent
09 323 65 00

OPEN

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9 tot 17 uur

Weekend, feestdagen en schoolvakanties van 10 tot 18 uur

Elke eerste donderdag van de maand open tot 22 uur

 

GESLOTEN

Op woensdag gesloten, maar uitzonderlijk open op woensdag tijdens de Gentse Feesten, de krokusvakantie, de herfstvakantie en de eerste week van de kerstvakantie.

Tijdens de kerstvakantie gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit