Menu
 
Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling 'Drie eeuwen grafische industrie'!

Hoger onderwijs

Ook het hoger onderwijs kan een bezoek plannen aan het Industriemuseum. Er is een nieuwe hoofdtentoonstelling en rondleiding en je kan ook zelf aan de slag als groep in de fonkelnieuwe Tinker Studio die tot stand kwam i.s.m. Artevelde Hogeschool.

HOOFDTENTOONSTELLING OVER MENSEN EN MACHINES

Bij de kersverse naam hoort ook een nieuwe hoofdtentoonstelling. Een tentoonstelling die gaat over de industriële revoluties, technieken, machines en de mensen achter deze machines. 


TINKER STUDIO

Naast de hoofdtentoonstelling is er ook een fonkelnieuwe Tinker Studio, waar je kan experimenteren met wetenschap en techniek.


WORKSHOP KENNISMAKING MET LETTERPRESS

Letterpress is een oude druktechniek waarbij je letters in een zethaak plaatst en afdrukt met een pers. Na een praktische inleiding ga je zelf aan de slag in het drukatelier.

Wanneer: vanaf maandag 6 mei 2019
Duur: 2 uur
Prijs: 100 euro (excl. museumtoegang)
Deelnemers: max. 15 deelnemers wegens beperkte plaats in het drukatelier
Aantal groepen: max. 1 groep gelijktijdig
Reserveren: online reservatieform
Meer info: info@industriemuseum.be of T 09 323 65 00.

WORKSHOP
EEN WERELD VOL DRUK

Dit is een eerste creatieve kennismaking met de wereld van het drukken en de techniek 'droge naald'.

Meer info 

WORKSHOP
VILTEN

Vilten is een oeroude techniek, waarbij je van wol vilt maakt. Vilt vind je vandaag in talrijke juwelen, tassen en zelfs tapijten.

Meer info 

RONDLEIDING DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE

Een gids neemt je mee doorheen de drukkerijafdeling van het Industriemuseum en vertelt het verhaal van drie eeuwen arbeid in de drukkerijen van weleer. Ontdek hoe de krant vroeger gemaakt werd, hoe drukpersen en grafische technieken steeds verder evolueerden of waarom er ook kinderen aan de slag waren in de drukkerij. Van loden letters tot kleurrijke reclame en de opkomst van de computer: een indrukwekkend verhaal!

Wanneer: kan elke dag geboekt worden tijdens de openingsuren
Duur: 1u30
Prijs: 75 euro (excl. toegangsprijs tot het museum)
Deelnemers: 20 deelnemers per gids
Aantal groepen: max. 2 groepen gelijktijdig
Reserveren: online reservatieformulier
Meer info: info@industriemuseum.be of T 09 323 65 00

WORKSHOP GRAFISCHE RICHTINGEN

Voor grafische richtingen uit het TSO/BSO/KSO of uit het hoger onderwijs bestaat de mogelijkheid om een uitgebreidere workshop te boeken. We gaan dan iets verder dan de loutere kennismaking met een techniek en werken naar een concreet eindresultaat. Er zijn veel mogelijkheden, van zeefdruk (incl. belichtingsproces) tot een verdiepende workshop typografie en handletterzetten. Ook als je zelf ideeën of specifieke wensen hebt, staan we daarvoor open.

Interesse? Bezorg ons dan volgende gegevens via info@industriemuseum.be: naam school, richting, graad/leerjaar, aantal leerlingen, techniek die je wenst te volgen, e-mailadres, telefoonnummer.

WANDELING LANGS BELUIKEN EN FABRIEKEN
Gent was een zeer levendige textielstad, dat zie je ook in de omliggende straten van het Industriemuseum. Je maakt kennis met de sterke industrialisatie in de 19e-eeuwse gordel.

Meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit