Menu
 
Ontdek de nieuwe hoofdtentoonstelling 'Over mensen en machines'

Hoger onderwijs

Ook het hoger onderwijs kan een bezoek plannen aan het Industriemuseum. Er is een nieuwe hoofdtentoonstelling en rondleiding en je kan ook zelf aan de slag als groep in de fonkelnieuwe Tinker Studio die tot stand kwam i.s.m. Artevelde Hogeschool.

HOOFDTENTOONSTELLING OVER MENSEN EN MACHINES

Bij de kersverse naam hoort ook een nieuwe hoofdtentoonstelling. Een tentoonstelling die gaat over de industriële revoluties, technieken, machines en de mensen achter deze machines. 


TINKER STUDIO

Naast de hoofdtentoonstelling is er ook een fonkelnieuwe Tinker Studio, waar je kan experimenteren met wetenschap en techniek.


WORKSHOP LETTERS VOELEN

Deze workshop is een kennismaking met (hand)letterzetten en typografie. Na een korte, praktische inleiding zet je zelf je tekst in een zethaak en druk je deze af. Je werkt met houten of loden letters.

Meer info 

WORKSHOP
EEN WERELD VOL DRUK

Dit is een eerste creatieve kennismaking met de wereld van het drukken en de techniek 'droge naald'.

Meer info 

WORKSHOP
VILTEN

Vilten is een oeroude techniek, waarbij je van wol vilt maakt. Vilt vind je vandaag in talrijke juwelen, tassen en zelfs tapijten.

Meer info 

WANDELING LANGS BELUIKEN EN FABRIEKEN
Gent was een zeer levendige textielstad, dat zie je ook in de omliggende straten van het MIAT. Je maakt kennis met de sterke industrialisatie in de 19e-eeuwse gordel.

Meer info

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit