Menu
 
Ontdek de nieuwe hoofdtentoonstelling 'Over mensen en machines'

Kleuteronderwijs

Met kleuters naar het museum? Tuurlijk wel! 

Kom met je klasje naar het Industriemuseum en ontdek op een leuke en speelse manier de wondere erfgoedwereld. Help opa Brom affiches drukken voor het grote letterfeest, of ga aan de slag met draad en papier om een eigen kunstwerkje te weven.

Aarzel niet en reserveer een plek in de museumateliers van het vernieuwde Industriemuseum.

MUSEUMATELIER LETTERDRUKTE + ACTIVITEITENMAP

Samen met de pop opa Brom neuzen de kleuters in de inhoud van zijn koffer… Letters, inkt en nog veel meer brengen ons naar de oude drukkerij! 

In dit belevend atelier maken de kleuters kennis met allerlei materialen en technieken. Samen met opa Brom gaan ze zelf ook drukken. Na het museumbezoek kunnen de kleuters zelf aan de slag in de klas aan de hand van een activiteitenmap. 

Letterdruk(te) is een speels en actief atelier. Het is opgebouwd rond het boek ‘Het letterwinkeltje’, waarin Opa Brom de hoofdrol speelt. Binnenkort is het letterfeest. Daarom maakt opa Brom affiches in het museum, reclame voor zijn letterfeest! Er is nog heel veel werk en dat kan opa Brom heus niet alleen. Gelukkig komen de kleine drukkers hem helpen! Opa Brom neemt de kinderen mee op een authentiek letteravontuur.

In de activiteitenmap, vind je allerlei activiteiten rond drukken, erfgoed en letters om na het museumbezoek aan de slag te gaan in de klas. Werk je een ganse week rond letters, dan kan je met de eindproducten van de verschillende activiteiten de klas omtoveren tot een heus lettermuseum! 

Download het pakket:

Doelgroep: 1e t.e.m. 3e kleuterklas en 1e graad lager onderwijs
Wanneer: vanaf  maandag 6 mei 2019 
Duur: 1u30
Prijs: € 90, toegang is gratis t.e.m. 18 jaar, leraars-begeleiders ook gratis
Deelnemers: 20 kleuters
Aantal groepen: max 1 groep gelijktijdig Reserveer: online reservatieformulier
Meer info: info@industriemuseum.be of T 09 323 65 20 


MUSEUMATELIER SCHERING EN INSLAG

Met ‘Schering & inslag’ exploreren de kleuters een wereld die ze nog niet kennen, de wereld van textiel. Wat is textiel? Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Wie maakt het? Wat heb je daar allemaal bij nodig? Wat kan je er mee doen? Waarom maken die machines zoveel lawaai? 

De kleuters ontdekken nieuwe dingen en hun waarnemingsvermogen groeit. Ze leren woorden, begrippen en materialen kennen waar ze voordien nog nooit van gehoord hadden.

Doelgroep: 2e en 3e kleuterklas
Wanneer: kan elke dag geboekt worden tijdens de openingsuren
Duur: 2 uur
Prijs: € 90, materiaal inbegrepen, toegang is gratis t.e.m. 18 jaar, leraars-begeleiders ook gratis
Deelnemers: 20 leerlingen
Aantal groepen: max 1 groep gelijktijdig Reserveer: online reservatieformulier
Meer info: info@industriemuseum.be of T 09 323 65 00 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit