menu
 
De tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' is nog tot 26 september te zien. Boek nu je tickets en mis 'm niet.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

100% TEXTIEL

permanent

meer info

Opgelet, door de coronamaatregelen wordt het aantal bezoekers beperkt. Reserveer vooraf de dag en het tijdslot van je museumbezoek om zeker te zijn van je plaats.

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen

online tickets

 

aanbod voor groepen

rondleidingen

workshops

wandelingen

 

aanbod voor scholen 

kleuteronderwijs

lager onderwijs

secundair onderwijs

hoger onderwijs

volwassenenonderwijs

 

 

meer algemene praktische info

Textiel is overal en van alle tijden. Al eeuwenlang wordt er gesponnen, geweven, getuft, geborduurd, geklost, genaaid en gebreid. Ontdek in deze tentoonstelling hoe textiel wordt gemaakt. Van katoenpluis tot handdoek. 

Laat je meevoeren naar de spinnerij, weverij, ververij en het confectieatelier. Ontdek de zoemende spinmachines, bulderende weefgetouwen en ratelende naaimachines. En neem een duik in kleurrijke stalenboeken en fascinerende verhalen. Wandel binnen in de wondere en veelzijdige wereld van textiel, waar ambacht en industrie samenkomen met 100% passie voor textiel.

WELKOM IN DE WERELD VAN TEXTIEL

Wat is de impact van katoen op het milieu? Kan jeans gerecycleerd worden? En worden plastic flessen echt gebruikt als grondstof voor stof? Met welke planten kleur je textiel? En wist je dat ook theezakjes, autobanden en kunstgras van textiel gemaakt worden? Het antwoord op deze vragen en meer vind je in de textielafdeling van het Industriemuseum.

Luister er naar de verhalen van ondernemers en van arbeiders uit de textielfabrieken van weleer. Maak kennis met alternatieve grondstoffen, technieken en oplossingen van vandaag. En neem in het textielatelier een kijkje over de schouders van onze makers, sla een praatje met hen of steek zelf de handen uit de mouwen.

Textielafdeling
Textielatelier
Stalen
Oktay luistert
Plantaardig verven
Stalen
Textielafdeling
tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info
tentoonstelling
OVER MENSEN EN MACHINES
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit