Menu
 
Door de maatregelen rond het coronavirus is het Industriemuseum tot en met 19 april gesloten. Op zoek naar leuke lees- en doetips voor thuis? Klik dan hier!
Download

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

KATOEN ONTRAFELD: VAN KATOENPLANT TOT AFGEWERKT PRODUCT

Permanent

Meer info

De textielmachines draaien op:

maandag: van 9.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 15 uur

dinsdag: van 9.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 16 uur

donderdag: van 9.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 16 uur

vrijdag: van 9.30 tot 12 uur en van van 12.30 tot 15 uur

zaterdag en zondag: van 10 tot 13 uur

 

Wil je 100% zeker zijn dat de machines draaien, neem dan vooraf even contact op via info@industriemuseum.be of 09 323 65 00.

 

OPGELET // Op 1 mei sluit de textielafdeling tijdelijk de deuren voor het publiek. De tentoonstelling krijgt in de maanden daarop een fikse make-over en heropent feestelijk tijdens een groots openingsweekend op zaterdag 14 en 15 november.

 

 

 

Meer algemene praktische info

VAN KATOENPLANT TOT AFGEWERKT PRODUCT
In de textielafdeling volg je, na een pak historische textielweetjes, de bijzondere evolutie van katoenplant tot afgewerkt textielproduct. Ontdek ook de vele eigenschappen van allerlei natuurlijke textielvezels, zoals vlas, katoen, zijde, mohair…

Schrik overigens niet van de bulderende weefgetouwen op de textielafdeling, ze maken een enorm kabaal. De oude katoenspinnerij Desmet-Guequier, waarin het museum vandaag huist, komt dan weer even tot leven.

In het museum demonstreren vakmensen niet alleen de machinale, maar ook de mechanische weefgetouwen.

Hou ook even halt bij de weefsters en bij het naaiatelier. Hier worden o.a. de handdoeken voor de museumshop afgewerkt. Voorbij het naaiatelier opent zich een wereld van hoogtechnologisch textiel met proefjes en voelobjecten. Ga binnen in de pashokjes, steek het licht aan, en ontdek de bijzondere technische weefsels en stoffen van vandaag.

Tentoonstelling
OVER MENSEN EN MACHINES
Meer info
Tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit