menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is het Industriemuseum open tot 22 uur 's avonds.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

OVER MENSEN EN MACHINES

permanent

meer info

Opgelet, door de coronamaatregelen wordt het aantal bezoekers beperkt. Reserveer vooraf de dag en het tijdslot van je museumbezoek om zeker te zijn van je plaats.

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen

online tickets

 

aanbod voor groepen

rondleidingen

workshops

wandelingen

 

aanbod voor scholen 

kleuteronderwijs

lager onderwijs

secundair onderwijs

hoger onderwijs

volwassenenonderwijs

meer algemene praktische info
OVER MENSEN EN MACHINES

Twaalf mannen en vrouwen, geboren tussen 1660 en 1965, nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Ga op verkenning in vijf levendige ontdekkingsboxen vol historische filmpjes, indrukwekkende machines en verrassende weetjes. Maak er kennis met spinmachine Mule Jenny - in de 18e eeuw door Lieven Bauwens naar het vasteland gesmokkeld - en met de Twijnmolen, de topstukken van het Industriemuseum.

Luister naar de vele persoonlijke verhalen, wandel rondom de selfactor, maak kennis met stoom en stroom, en leg je oor te luisteren bij één van de vele gele luisterpalen.

Kers op de taart? Een verbluffend panorama op de historische binnenstad!
TINKER STUDIO

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Hou dan even halt bij de Tinker Studio. Je kan er samen of alleen iets maken, zonder vaste handleiding. Ga aan de slag met de verschillende materialen en laat je inspireren door de creaties van vorige bezoekers. De Tinker Studio is tijdens de openingsuren van het museum vrij te bezoeken. Op elke eerste zondag van de maand helpen enkele Tinkeraars je bovendien op weg. Voor scholen of groepen zijn er workshops op maat. Wist je dat het Industriemuseum het eerste Belgische museum is met zo'n eigen Tinker Studio?

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info
tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit