menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

OVER MENSEN EN MACHINES

permanent

OVER MENSEN EN MACHINES

Twaalf mannen en vrouwen, geboren tussen 1660 en 1965, nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Ga op verkenning in vijf levendige ontdekkingsboxen vol historische filmpjes, indrukwekkende machines en verrassende weetjes. Maak er kennis met spinmachine Mule Jenny - in de 18e eeuw door Lieven Bauwens naar het vasteland gesmokkeld - en met de Twijnmolen, de topstukken van het Industriemuseum.

Luister naar de vele persoonlijke verhalen, wandel rondom de selfactor, maak kennis met stoom en stroom, en leg je oor te luisteren bij één van de vele gele luisterpalen.

Kers op de taart? Een verbluffend panorama op de historische binnenstad!
TINKER STUDIO

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Hou dan even halt bij de Tinker Studio. Je kan er samen of alleen iets maken, zonder vaste handleiding. Ga aan de slag met de verschillende materialen en laat je inspireren door de creaties van vorige bezoekers. De Tinker Studio is tijdens de openingsuren van het museum vrij te bezoeken. Op elke eerste zondag van de maand helpen enkele Tinkeraars je bovendien op weg. Voor scholen of groepen zijn er workshops op maat. Wist je dat het Industriemuseum het eerste Belgische museum is met zo'n eigen Tinker Studio?

tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info
tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit