menu
 
Ontdek het coronaproof aanbod aan bubbelrondleidingen en -workshops om samen met de hele familie of vrienden van te genieten.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

OVER MENSEN EN MACHINES

permanent

OVER MENSEN EN MACHINES

Twaalf mannen en vrouwen, geboren tussen 1660 en 1965, nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Ga op verkenning in vijf levendige ontdekkingsboxen vol historische filmpjes, indrukwekkende machines en verrassende weetjes. Maak er kennis met spinmachine Mule Jenny - in de 18e eeuw door Lieven Bauwens naar het vasteland gesmokkeld - en met de Twijnmolen, de topstukken van het Industriemuseum.

Luister naar de vele persoonlijke verhalen, wandel rondom de selfactor, maak kennis met stoom en stroom, en leg je oor te luisteren bij één van de vele gele luisterpalen.

Kers op de taart? Een verbluffend panorama op de historische binnenstad!
TINKER STUDIO

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Stop dan even bij de tafels achter de tribune: de Tinker Studio. Je kan er samen of alleen iets maken, zonder vaste handleiding. Ga aan de slag met de verschillende materialen en laat je inspireren door de creaties van vorige bezoekers. Op zondagen helpen Tinkeraars je op weg en voor scholen of groepen zijn er workshops op maat.

Het Industriemuseum is het eerste museum in België met een eigen Tinker Studio.

tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info
tentoonstelling
100% TEXTIEL // VANAF 14.11.2020
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit