menu
 
De tijdelijke expo 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' is nog tot 26 september te zien. Boek nu je tickets en mis 'm niet.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE

permanent

meer info

Opgelet, door de coronamaatregelen wordt het aantal bezoekers beperkt. Reserveer vooraf de dag en het tijdslot van je museumbezoek om zeker te zijn van je plaats.

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen

online tickets

 

aanbod voor groepen

rondleidingen

workshops

wandelingen

demonstraties

 

aanbod voor scholen 

kleuteronderwijs

lager onderwijs

secundair onderwijs

hoger onderwijs

volwassenenonderwijs

meer algemene praktische info

DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
De uitgebreide drukkerijafdeling van het Industriemuseum neemt je mee naar de drukkerijen van weleer. Een wervelende reis doorheen drie eeuwen grafische industrie. Van 1750 tot vandaag. Fascinerende foto’s, knap drukwerk, sierlijke letters en imposante drukpersen laten je proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Geen typische tijdlijn vol historische ijkpunten, maar een interactieve, met verhalen doorspekte expo.


De collectie van het Industriemuseum is ronduit indrukwekkend!

Gepassioneerde vakmensen en vrijwilligers hebben doorheen de jaren de vele drukpersen gerestaureerd en onderhouden, waardoor de meeste machines vandaag opnieuw draaien. Je vindt hen regelmatig op één van de maakplekken, waar ze diverse druktechnieken en -machines demonstreren.

Doorheen de tentoonstelling maak je ook je eigen minizine. Gaandeweg geraak je wegwijs in letterontwerp, kleurenmenging en druktechnieken. Een fijne herinnering aan je bezoek!

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info
tentoonstelling
OVER MENSEN EN MACHINES
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit