menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA

FIETSROUTE 'KATHEDRALEN VAN DE INDUSTRIE'

Industrieel erfgoed is hip. Fabrieksgebouwen, ketelhuizen, machinekamers en loodsen krijgen vandaag nieuwe bestemmingen. Ondanks de succesverhalen verdwijnen nog steeds heel wat gebouwen onder de sloophamer. Het beschermen van industriële sites ligt vaak gevoeliger en moeilijker dan kerken, kastelen of burgerhuizen. De waarde van een fabriek uit zich niet altijd in de esthetische of architecturale kenmerken van het gebouw. Ze sijpelt net subtiel door in de verhalen van wie er werkte, in de producten die tussen de bakstenen muren en gietijzeren kolommen het licht zagen, in de olievlekken die als stille getuigen de afgesleten vloeren kleuren. 

Met 'Kathedralen van de industrie' ontwikkelde het Industriemuseum een gloednieuwe fietsroute langs deze kolossale parels uit het roemrijke Gentse textielverleden. 

TIP | Ontdek hier de beste apps om je smartphone als fietsgps te gebruiken en hoe je zo'n gpx-bestand gebruikt.

Fietsroute Kathedralen van de industrie

De fietsroute en tour in de Erfgoedapp werden door het Industriemuseum ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor Publieksgeschiedenis en studenten Gitte Derluyn en Lancelot Cromheecke.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit