menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA

MAAKWERKING

Het Industriemuseum profileert zich al jaren als een ‘levend’ museum. Gepassioneerde vakmensen, vaak met een technische of creatieve achtergrond, houden de textielmachines draaiend en brengen het drukatelier tot leven. Deze kennis over historische machines en technieken mag niet verloren gaan. Daarom zijn de maakplekken in het leven geroepen, werkplekken waar kennis en vaardigheden uitgewisseld en overgedragen kunnen worden en waar er ruimte is voor experiment en creatie. 

Uniek aan de maakplekken in het Industriemuseum is de combinatie van historische en hedendaagse machines en technieken. De maker kan zo in een unieke museale setting aan de slag met authentiek materiaal en onder begeleiding van experten. Samenwerken en het delen van kennis staan centraal. In het textielatelier wordt er gewerkt rond verschillende textieltechnieken. Het drukatelier van het Industriemuseum is uitgerust voor verschillende druktechnieken. 

We geloven dat iedereen een maker kan zijn. Een gezonde portie goesting en creativiteit brengt je al heel ver. In onze maakplekken worden makers begeleidt door inspirerende en enthousiaste vakmensen die met plezier hun metier doorgeven. Je kan op verschillende manieren deelnemen aan de maakwerking in het Industriemuseum. 

Lees meer over de maakwerking in het Industriemuseum in onze visietekst. Of klik hieronder verder om meer te weten te komen over het aanbod.

⬅️ maak het mee

 

allemaal maker ➡️

blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF