menu
 
Ontdek de gloednieuwe expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out

MUSEUMSPELEN

Museumspel - niet meer beschikbaar

Het museumspel 'Over mensen en machines' is niet langer beschikbaar. Nu alle vaste tentoonstellingen van het museum vernieuwd werden, zijn we volop bezig met het uitwerken van een nieuw museumspel. Ondertussen is er wel nog steeds heel wat te doen voor kinderen. Van het maken van een minizine op de drukkerijafdeling tot het kaarden van wol, twijnen van een draad of weven aan het collectieve weefsel op de textielafdeling.

HET GROTE FABRIEKSSPEL

Welkom in de fabriek! Hier wordt er hard gewerkt; van de leerjongens en arbeiders tot de fabrieksbazen. We spinnen katoen, produceren stof op de weefgetouwen, we drukken kaartjes en maken letters. Hoe meer machines draaien, hoe meer geld er binnenkomt. Maar let op, want voor je het weet slaan de arbeiders aan het staken of legt de katoencrisis de industrie stil. Beantwoord vragen correct, voer doe-opdrachten uit, verzamel machines en werk je zo een weg naar de overwinning.

Dit spel omvat een periode van zo'n 250 jaar industriële geschiedenis en schetst spelenderwijs verhalen en personages uit zowel de textiel- als de grafische industrie. Het spel vormt zo een fijne (misschien wel eerste) kennismaking met het Industriemuseum. Het kan thuis als inleiding op een bezoek aan het museum gespeeld worden of kan bijvoorbeeld ook in de klas als nabeschouwing gebruikt worden. 

Wat: fabrieksspel om zelf te printen en uit te knippen
Voor wie: voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 1,5 tot 2 uur
Prijs: gratis te downloaden

Speelde je het spel en wil je ons laten weten wat je ervan vond? Dat kan! Graag zelfs, want met jouw feedback kunnen we verder sleutelen aan het spel. Geef ons jouw mening via dit online formulier. 

Het grote fabrieksspel

LEES- EN DOETIPS VOOR THUIS

Krijg je maar niet genoeg van al die druk- en textieltechnieken? Is tinkeren helemaal je ding? En wil je het experimenteren thuis gewoon verder zetten? Neem dan ook eens een kijkje naar de vele lees- en doetips die we verzamelden. 

Van katoen verven met uienschillen of je eigen weefgetouw maken uit karton tot een mandje weven uit papier en een heuse fabriek tinkeren. Veel plezier!

paasmandje
weefgetouwtje
creatief weven

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit