menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

MUSEUMSPELEN

Museumspel - niet meer beschikbaar

MUSEUMSPEL VOOR FAMILIES

Speel het museumspel voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar en ontdek de tentoonstellingen van het Industriemuseum. Gewapend met een gereedschapskist vol speelse opdrachten en materialen gaan jullie samen op pad. Speur met de verrekijker, puzzel een mini Mule Jenny ineen, ontwerp een eigen kaartje en beeld het fabrieksgedicht uit. Plezier verzekerd!

HET GROTE FABRIEKSSPEL

Welkom in de fabriek! Hier wordt er hard gewerkt; van de leerjongens en arbeiders tot de fabrieksbazen. We spinnen katoen, produceren stof op de weefgetouwen, we drukken kaartjes en maken letters. Hoe meer machines draaien, hoe meer geld er binnenkomt. Maar let op, want voor je het weet slaan de arbeiders aan het staken of legt de katoencrisis de industrie stil. Beantwoord vragen correct, voer doe-opdrachten uit, verzamel machines en werk je zo een weg naar de overwinning.

Dit spel omvat een periode van zo'n 250 jaar industriële geschiedenis en schetst spelenderwijs verhalen en personages uit zowel de textiel- als de grafische industrie. Het spel vormt zo een fijne (misschien wel eerste) kennismaking met het Industriemuseum. Het kan thuis als inleiding op een bezoek aan het museum gespeeld worden of kan bijvoorbeeld ook in de klas als nabeschouwing gebruikt worden. 

Wat: fabrieksspel om zelf te printen en uit te knippen
Voor wie: voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 1,5 tot 2 uur
Prijs: gratis te downloaden

Speelde je het spel en wil je ons laten weten wat je ervan vond? Dat kan! Graag zelfs, want met jouw feedback kunnen we verder sleutelen aan het spel. Geef ons jouw mening via dit online formulier. 

Het grote fabrieksspel

LEES- EN DOETIPS VOOR THUIS

Krijg je maar niet genoeg van al die druk- en textieltechnieken? Is tinkeren helemaal je ding? En wil je het experimenteren thuis gewoon verder zetten? Neem dan ook eens een kijkje naar de vele lees- en doetips die we verzamelden. 

Van katoen verven met uienschillen of je eigen weefgetouw maken uit karton tot een mandje weven uit papier en een heuse fabriek tinkeren. Veel plezier!

paasmandje
weefgetouwtje
creatief weven

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit