menu
 
Nieuwe fototentoonstelling 'Alexander Dumarey. Kathedralen van de industrie' vanaf 24 april. Boek nu je tickets.

MUSEUMSPELEN

MUSEUMSPEL 'OVER MENSEN EN MACHINES'

Met een leuk werkboekje en een brooddoos vol opdrachten ga je met het hele gezin op pad in de tentoonstelling ‘Over mensen en machines’. Boots de geluiden van machines na, zet de stoommachine in gang of voel aan de verschillende stoffen in de expo. Het museumspel bezorgt je een uur vol fijne ontdekkingen!

Wat: museumspel voor gezinnen
Wanneer: permanent verkrijgbaar
Voor wie: kinderen van 1,5 tot 12 jaar en hun gezin 
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: 6 euro, exclusief museumtoegang (kinderen gratis)
Reserveren: is niet nodig, je kan het spel aan het onthaal kopen
Toegankelijkheid: deze activiteit heeft taalicoon 3. Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info op www.taaliconen.be(c) Huis van het Nederlands Brussel

OPGELET
Nu alle vaste tentoonstellingen van het museum vernieuwd werden, zijn we volop bezig met het uitwerken van een volledig nieuw museumspel. Daarom wordt het huidige spel 'Over mensen en machines' nog verkocht tot einde voorraad. Op is dus op. Is het museumspel voor de gewenste leeftijd uitverkocht? Dan valt er natuurlijk nog steeds heel wat te doen voor kinderen. Van het maken van een minizine op de drukkerijafdeling tot het kaarden van wol, twijnen van een draad of weven aan het collectieve weefsel op de textielafdeling.

Wist je dat je als Familievriend een gratis museumspel krijgt? Ontdek snel alle voordelen als Familievriend van het Industriemuseum.

HET GROTE FABRIEKSSPEL

Welkom in de fabriek! Hier wordt er hard gewerkt; van de leerjongens en arbeiders tot de fabrieksbazen. We spinnen katoen, produceren stof op de weefgetouwen, we drukken kaartjes en maken letters. Hoe meer machines draaien, hoe meer geld er binnenkomt. Maar let op, want voor je het weet slaan de arbeiders aan het staken of legt de katoencrisis de industrie stil. Beantwoord vragen correct, voer doe-opdrachten uit, verzamel machines en werk je zo een weg naar de overwinning.

Dit spel omvat een periode van zo'n 250 jaar industriële geschiedenis en schetst spelenderwijs verhalen en personages uit zowel de textiel- als de grafische industrie. Het spel vormt zo een fijne (misschien wel eerste) kennismaking met het Industriemuseum. Het kan thuis als inleiding op een bezoek aan het museum gespeeld worden of kan bijvoorbeeld ook in de klas als nabeschouwing gebruikt worden. 

Wat: fabrieksspel om zelf te printen en uit te knippen
Voor wie: voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 1,5 tot 2 uur
Prijs: gratis te downloaden

Speelde je het spel en wil je ons laten weten wat je ervan vond? Dat kan! Graag zelfs, want met jouw feedback kunnen we verder sleutelen aan het spel. Geef ons jouw mening via dit online formulier. 

Het grote fabrieksspel

LEES- EN DOETIPS VOOR THUIS

Krijg je maar niet genoeg van al die druk- en textieltechnieken? Is tinkeren helemaal je ding? En wil je het experimenteren thuis gewoon verder zetten? Neem dan ook eens een kijkje naar de vele lees- en doetips die we verzamelden. 

Van katoen verven met uienschillen of je eigen weefgetouw maken uit karton tot een mandje weven uit papier en een heuse fabriek tinkeren. Veel plezier!

paasmandje
weefgetouwtje
creatief weven

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit