menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan blijft het museum open tot 22 uur.

Het MIAT wordt Industriemuseum

14/09/2018


Eind september wordt het huidige MIAT - het museum over industrie, arbeid en textiel - omgedoopt tot Industriemuseum. Bij de naamswijziging hoort ook een gloednieuwe hoofdtentoonstelling. Na de hoofdtentoonstelling ondergaan ook de overige tentoonstellingsruimten een make-over. Een make-over die overigens niet alleen in de tentoonstellingsruimtes te zien zal zijn, maar ook in de huisstijl van het museum.

Nieuw logo
Een nieuw logo zal vanaf midden september op de gevel van het museum schitteren. Het is een stijlvol logo dat herinnert aan het typische fabrieksdak van de voormalige katoenspinnerij waarin het MIAT huist. 

Voorbereidingen
Eind juni werd de 24 meter lange 'selfactor', bekend uit de film Daens, door de hijsluiken van het museum omhoog getakeld naar de bovenste verdieping, waar de nieuwe hoofdtentoonstelling een thuis krijgt. De verhuis was een huzarenstukje, want de gigantische machine moet volledig gedemonteerd worden. 

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit