Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

Vacature: Tijdelijke databeheerder

26/01/2022

Het Huis van Alijn en Industriemuseum zoeken een tijdelijke databeheerder (van 1 maart tot 15 oktober 2022). Vanuit je rol binnen het team Kennis en Digitaal sta je in voor het digitaal ontsluiten van data gelinkt aan de collecties van beide musea. Je bent verantwoordelijk voor de planning, opvolging en ondersteuning van de diverse digitalisatieprocessen. Je zorgt daarbij steeds voor een vlotte doorstroming van de digitale content naar de verschillende platformen. Het gaat dan bijvoorbeeld onder meer over de import van datasets naar het collectieluik van de website.

Als databeheerder stuur je de collega’s aan die bezig zijn met datacleaning en data-optimalisatie en ben je het eerste aanspreekpunt bij vragen over de technische mogelijkheden van de verschillende digitale platformen van beide musea. Verder werk je ook mee aan strategische projecten waarin het Industriemuseum en/of Huis van Alijn betrokken zijn, zoals de Collectie van de Gentenaar, GentGemapt en Inzoomen op industrieel erfgoed.

Tot slot denk je mee na over de bestaande processen en hoe die verbeterd kunnen worden of doet voorstellen voor nieuwe manieren om op kwalitatieve wijze aan data- en kennisbeheer te doen.

JOUW PROFIEL
  • Je beschikt minimum over een bachelordiploma in een vakgebied over databeheer, collectiebeheer en/of datacleaning OF je hebt minimum 1 jaar relevante werkervaring in die richting OF je volgde een opleiding met vakken over databeheer, collectiebeheer, datacleaning, ... Pas afgestudeerden die voldoen aan een van deze voorwaarden komen dus ook in aanmerking.
  • Je bent bij voorkeur vertrouwd met het domein van datacleaning en bijbehorende tools. Of je bent enthousiast om je snel in te werken in deze materie.
  • Je bent vertrouwd met beeldbeheer- en/of collectiebeheersystemen.
  • Je bent een teamspeler, maar kan ook zonder problemen zelfstandig uitwerken.
  • Je werkt planmatig en doelgericht.
  • Je communiceert vlot, zowel schriftelijk als mondeling.
PLUSPUNTEN

• Je hebt kennis van (linked) open data en open source tools.
  • Je hebt kennis van de verschillende vormen van auteursrecht, CreativeCommons-licenties en rights statements.
  • Je hebt redactionele vaardigheden.
PROCEDURE

Solliciteren voor deze functie kan tot en met 8 februari 2022 door je cv en motivatiebrief te mailen naar thomas.desmedt@stad.gent. De gesprekken vinden plaats op maandag 14 februari 2022.

CONTACT

Met vragen over deze job kan je terecht bij Thomas Desmedt, Digitaal strateeg bij het Industriemuseum en Huis van Alijn, via thomas.desmedt@stad.gent of op het nummer 0473 56 55 91.