menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

GEZOCHT: JOUW VERHAAL OVER METAAL

12/09/2022
Sint-Elooi postkaart
WIE ZOEKEN WE?

Alle metallo’s te lande! Van arbeider over leerkracht tot werkgever. Van Brugge over Gent tot Hoboken. Van een groot bedrijf tot een klein atelier.

WAAROM?

Het Industriemuseum opent op 1 december 2023 – niet toevallig Sint-Elooi, feestdag van de metaalbewerkers! – een grote expo over de metaalindustrie. De voorbereidingen zijn deze zomer gestart. Omdat papieren archieven niet alles blootgeven, zijn we op zoek naar getuigen die hun verhalen of weetjes met ons kunnen delen. Wie weet heb je ook foto’s of documenten die interessant kunnen zijn voor onze collectie? 

HOE?

Neem contact op met Tamar van het Industriemuseum en doe je verhaal: tamar.cachet@stad.gent of 09 323 65 19. Enkele getuigen zullen individueel geïnterviewd worden. Op zondag 12 februari 2023 organiseren we ook een ontmoetingsdag in het Industriemuseum.

Foto: Postkaart voor het naamfeest van Sint-Elooi, patroon van de metaalbewerkers, Collectie Industriemuseum

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit