menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA

JOUW GEDICHT OP ONZE DRUKPERS

16/01/2024

Op donderdag 25 januari 2024 geeft Gedichtendag het startschot van de Poëzieweek.

Om dat te vieren gaan we in het weekend van 27 en 28 januari gedichten drukken en uitdelen aan de museumbezoekers! En daar kan jouw gedicht bij zijn! Kijk je ernaar uit om jouw schrijfsels met de wereld te delen? Om ze door de vingers en handen van de drukkers te laten glijden die er vervolgens een fijne print van maken? Neem dan deel aan onze wedstrijd! 

Hoe kan je deelnemen?

  • Je bent tussen de 6 en 106 jaar oud. 
  • Je schrijft een gedicht van minimum twee, maximum tien regels. 
  • Het thema van de Poëzieweek is ‘thuis’. Je kan dit thema zo ruim interpreteren als je wil. 
  • Je bezorgt ons jouw gedicht ten laatste op maandag 22 januari 2024 voor 12 uur via onderstaand webformulier. 

Wat kan je winnen?

  • Alle ingestuurde gedichten kunnen een plaatsje krijgen op onze sociale media. 
  • Winnende gedichten (2) worden op postkaartformaat gedrukt in de drukkerij van het Industriemuseum en gratis uitgedeeld van 27 tot 31 januari. Zolang de voorraad strekt.
  • Winnende dichters ontvangen een gratis duoticket om het museum te bezoeken. Er wordt voor hen uiteraard een exemplaar van het gedicht opzij gehouden. 

Wat moet je nog weten?

  • Op Gedichtendag, donderdag 25 januari 2024, maken we de winnaars bekend. Er is geen professionele jury die de winnende gedichten kiest volgens de regels van de kunst. De museummedewerkers kiezen volledig vrij de leukste, grappigste, liefste of meest pakkende gedichten. We houden het dus lekker luchtig. 
  • Tijdens het weekend van 27-28 januari gaan de letterzetters, vormgevers en drukkers van het Industriemuseum aan de slag met de winnende gedichten. De vrijwilligers van het museum kiezen zelf hoe ze jouw gedicht vormgeven en drukken het af in één kleur. Hoe het eindresultaat eruit ziet, blijft dus een verrassing. 
  • We vragen jouw expliciete toestemming om jouw gedicht te delen op sociale media en om het te drukken en te verspreiden in het Industriemuseum. Zonder die toestemming wordt jouw deelname aan de wedstrijd ongeldig verklaard.

Deze wedstrijd is afgesloten. 
Winnaars worden op Gedichtendag bekendgemaakt.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit