Het Industriemuseum is terug open. Je bezoek vooraf reserveren is verplicht. Klik hier voor meer informatie en het online kopen van tickets.

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media

WANDELROUTE 'SPOREN VAN INDUSTRIEEL GENT'

Permanent

Meer info

Download de wandelkaart en ga op wandeltocht langs enkele erfgoedpareltjes in de stad.

Meer algemene praktische info

Slechts weinig mensen kunnen zich het Gent van honderd jaar geleden inbeelden, vol rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Die bloeiende industriestad van toen laat ons vandaag kennismaken met enkele erfgoedpareltjes. Wist je bijvoorbeeld dat het huidige NEST ooit een station was? Het Gravensteen een katoenspinnerij? Het Kruidvat in de Veldstraat een heuse bioscoop? En de huidige A.M. Club een elektrisch onderstation?

Hoog tijd om eens vaker om je heen of omhoog te kijken en fier terug te blikken op het roemrijke industrieel verleden van de stad.

Download de gratis wandelkaart 'Sporen van Industrieel Gent' en neem een duik in het geweldige industriële verleden van de stad. De wandeling neemt je tijdens een tweetal uur mee langs een route van zeven kilometer.

RESPECTEER DE CORONAMAATREGELEN!

Wandeltochtjes - zoals deze erfgoedwandeling - met leden van je gezin die onder hetzelfde dak wonen zijn momenteel nog steeds toegelaten. Maar respecteer natuurlijk steeds de regels van social distancing en blijf op minstens 1,5 meter van andere personen of wandelaars. Verplaatsingen met de auto om een luchtje te scheppen zijn in de meeste gevallen eveneens niet toegestaan. Lees hier alle officiële veiligheidsmaatregelen.

Brouwerij Excelsior
Onderstation