menu
 
Bezoek de gloednieuwe expo Kassa kassa!

MAKERS IN HET MUSEUM

In het museum zijn verschillende medewerkers en vrijwilligers als maker actief, zowel op de drukkerij- als de textielafdeling. Ze ontwerpen en maken drukwerk of textielartikelen voor de museumshop, ze demonstreren technieken aan bezoekers en delen op die manier hun kennis. Anderen onderhouden de historische machines of geven hun expertise via workshops door aan anderen. 

Maak kennis met - slecht een greep uit - de makers in het museum. 

Laurence

Laurence is (textiel)kunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en plantaardig verven. Ze maakt regelmatig ontwerpen voor publieksactiviteiten, zoals een familieparcours of zomerzoektocht, en geeft onder meer workshops zeefdrukken en plantaardig verven.

Christine

Christine is een van de huisnaaisters van het Industriemuseum en kan als geen ander overweg met de naaimachine. De stof die op de weefgetouwen gemaakt wordt, verwerkt Christine tot keukenhanddoeken, Sinterklaaszakjes en andere textielartikelen die in de shop te koop aangeboden worden.

Baki

Baki demonstreert de machinale weefgetouwen van het museum aan bezoekers. Hij werkte vroeger in verschillende textielfabrieken als UCO Galveston en UCO E.J. Braun en kent de machines door en door. De stof die Baki weeft, wordt gebruikt voor shopproducten.

Oktay

Oktay werkte tot 1994 als mecanicien in de spinnerij van UCO Galveston. Nu is Oktay vast in dienst bij het Industriemuseum waar hij met zijn expertise ervoor zorgt dat alles gesmeerd loopt met de machines. Ondertussen leidt Oktay zijn opvolger Kenneth al volop op, zodat zijn kennis niet verloren gaat.

Marc

Marc werkte vroeger in UCO Braun in de Maïsstraat, een van de grootste textielfabrieken van Gent. Vandaag demonstreert hij net zoals Baki met veel plezier de schietspoelweefgetouwen aan de bezoekers op de textielafdeling. 

Lies

Wol spinnen kan Lies als de beste. Je kan haar regelmatig bezig zien aan het spinnewiel of handweefgetouw. Daarnaast verzorgt Lies ook het borduurwerk voor de shopartikelen, zoals bijvoorbeeld de slabbetjes met daarop een geborduurd opschrift.

Ontdek binnenkort nog meer makers in het museum!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit