menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan blijft het museum open tot 22 uur.

Speel thuis het Grote Fabrieksspel

24/05/2020

Welkom in de fabriek! Hier wordt er hard gewerkt; van de leerjongens en arbeiders tot de fabrieksbazen. We spinnen katoen, produceren stof op de weefgetouwen, we drukken kaartjes en maken letters. Hoe meer machines draaien, hoe meer geld er binnenkomt. Maar let op, want voor je het weet slaan de arbeiders aan het staken of legt de katoencrisis de industrie stil. Beantwoord vragen correct, voer doe-opdrachten uit, verzamel machines en werk je zo een weg naar de overwinning. 

Het museumteam ontwikkelde het Grote Fabrieksspel, een gezelschapsspel dat een periode van zo'n 250 jaar industriële geschiedenis omvat en spelenderwijs verhalen en personages uit zowel de textiel- als de grafische industrie schetst. Het spel vormt zo een fijne (misschien wel eerste) kennismaking met het Industriemuseum. Het kan thuis als inleiding op een bezoek aan het museum gespeeld worden of kan bijvoorbeeld ook in de klas als nabeschouwing gebruikt worden. 

Het spel is ontworpen volgens het 'print-at-home'-principe, wat betekent dat (bijna) alle spelelementen thuis afgedrukt kunnen worden om meteen te spelen. Er hoeft dus niets aangekocht te worden. Spelers moeten enkel zelf de nodige pionnen en een dobbelsteen voorzien.

Het Grote Fabrieksspel is geschikt voor twee tot zes spelers vanaf 10 jaar en kan op zo'n anderhalf à twee uur gespeeld worden. Meer weten en de onderdelen gratis downloaden? Lees dan hier verder!

Het Grote Fabrieksspel

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit