menu
 
Het zomert in het Industriemuseum. Ontdek het uitgebreide programma aan tentoonstellingen, rondleidingen en workshops deze zomer.

Nieuwe fietsroute 'Kathedralen van de industrie'

07/07/2021

Industrieel erfgoed is hip. Fabrieksgebouwen, ketelhuizen, machinekamers en loodsen krijgen vandaag nieuwe bestemmingen. Ondanks de succesverhalen verdwijnen nog steeds heel wat gebouwen onder de sloophamer. Het beschermen van industriële sites ligt vaak gevoeliger en moeilijker dan kerken, kastelen of burgerhuizen. De waarde van een fabriek uit zich niet altijd in de esthetische of architecturale kenmerken van het gebouw. Ze sijpelt net subtiel door in de verhalen van wie er werkte, in de producten die tussen de bakstenen muren en gietijzeren kolommen het licht zagen, in de olievlekken die als stille getuigen de afgesleten vloeren kleuren. 

Met 'Kathedralen van de industrie' ontwikkelde het Industriemuseum i.s.m. het Instituut voor Publieksgeschiedenis een gloednieuwe fietsroute langs deze kolossale parels uit het roemrijke Gentse textielverleden. 

Ontdek hier de route.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit