menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.

AANBOD VOOR ZORGINSTELLINGEN

ACTIVITEITEN BIJ DE EXPO KASSA KASSA!

De tentoonstelling Kassa kassa! (26/11/21-28/08/22) neemt je mee op een tijdreis doorheen het winkellandschap van 1850 tot vandaag. Ontdek de geschiedenis van consumptie en distributie, van de kruidenier om de hoek en de eerste supermarkten tot de pakjesbezorger van vandaag. De expo zit vol interessante thema's om een gesprek aan te knopen met senioren. Het Industriemuseum ontwikkelde daarom een reeks activiteiten die bewoners van zorginstellingen op een interactieve manier aan de slag laten gaan rond het thema winkelen.

HET SCHOONSTE PAKKETJE

In het woonzorgcentrum worden pakjes geadresseerd aan bewoners verstopt. De deelnemende bewoners gaan op zoek naar pakjes en leveren deze op de juiste plek af.
Download hier de handleiding.

LOGOTOREN

De kartonnen dozen met logo's werden dooreen gehaspeld. Aan de bewoners om ervoor te zorgen dat de identieke logo's in dezelfde toren terecht komen. Hoe meer dozen, hoe moeilijker deze cognitieve oefening wordt.
Download hier de handleiding.

SPEEDDATE

De bewoners gaan op speeddate in een pashokje, spannend! Samen met een begeleider reflecteren ze over hun winkelervaringen. Om het gesprek te leiden, worden dilemma's voorgelegd.
Download hier de handleiding.

't Winkeltje
Expo Kassa kassa!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit