menu
 
Ontdek de nieuwe tijdelijke expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out

AANBOD VOOR ZORGINSTELLINGEN

KASSA KASSA!

De tijdelijke tentoonstelling Kassa kassa! die tot augustus 2022 in het Industriemuseum liep, nam bezoekers mee op een tijdreis doorheen het winkellandschap van 1850 tot vandaag, van de kruidenier om de hoek en de eerste supermarkten tot de pakjesbezorger. In het kader van de expo ontwikkelde het museum een reeks activiteiten die bewoners van zorginstellingen op een interactieve manier aan de slag laten gaan rond het thema winkelen. De expo is vandaag niet meer te bezoeken, maar het aanbod voor zorginstellingen blijft wel digitaal beschikbaar.

HET SCHOONSTE PAKKETJE

In het woonzorgcentrum worden pakjes geadresseerd aan bewoners verstopt. De deelnemende bewoners gaan op zoek naar pakjes en leveren deze op de juiste plek af.
Download hier de handleiding.

LOGOTOREN

De kartonnen dozen met logo's werden dooreen gehaspeld. Aan de bewoners om ervoor te zorgen dat de identieke logo's in dezelfde toren terecht komen. Hoe meer dozen, hoe moeilijker deze cognitieve oefening wordt.
Download hier de handleiding.

SPEEDDATE

De bewoners gaan op speeddate in een pashokje, spannend! Samen met een begeleider reflecteren ze over hun winkelervaringen. Om het gesprek te leiden, worden dilemma's voorgelegd.
Download hier de handleiding.

't Winkeltje
Expo Kassa kassa!

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit