menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan blijft het museum open tot 22 uur.
 

BEZOEK HOME MADE

22/10/2023 14:00 - 16:00

meer info

Wanneer: zondag 22 oktober 2023

Uur: van 14 tot 16 uur

Waar: Le Grand-Hornu, Boussu

Voor wie: iedereen

Prijs:

> Vriendentarief: 13 euro

> niet-Vriendentarief: 18 euro

> kansentarief: 3,60 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

 

meer algemene praktische info

Wanneer een oude steenkoolmijn in de Borinage een centrum voor innovatie en design wordt, krijg je het Centre d’Innovation et de Design in Le Grand-Hornu. De site is een mooi voorbeeld van het herbestemmen van industrieel erfgoed en prijkt dan ook sinds 2012 op de werelderfgoedlijst van Unesco. 

Samen met een gids bezoeken we er de nieuwe tentoonstelling ‘Home Made’, een boeiend verhaal over de geschiedenis van thuiswerken; van de zogenaamde ‘chambrelan’ tot de hedendaagse ‘maker’ die creatief aan de slag gaat. Welk verband is er tussen huiselijke ruimte, werk en objecten? En zal onze toekomstige productie gekenmerkt worden door individualisme – waarbij elk voor zichzelf maakt – of evolueren we eerder naar collectivisering? We ontdekken het te midden van dit indrukwekkende historische complex.

Wist je trouwens dat het Industriemuseum enkele collectiestukken in bruikleen gaf aan deze expo? Probeer ze maar te spotten!

Le Grand-Hornu
Le Grand-Hornu
Home Made
INSCHRIJVEN

Wil je deelnemen aan deze activiteit? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Vriendenactiviteit
MIDDELEEUWS ONTBIJT EN TYPOWANDELING (VOLZET)
15/07/2023 09:00 - 12:30
meer info
Vriendenactiviteit
UITSTAP MIJNERFGOED I.S.M. ETWIE
02/09/2023 -
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit