menu
 
Ontdek de nieuwe tijdelijke expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

UITSTAP MIJNERFGOED I.S.M. ETWIE

02/09/2023 -

meer info

Wanneer: zaterdag 2 september 2023, meer praktische info volgt nog

Waar: vertrek aan Industriemuseum

Voor wie: iedereen

Prijs, inclusief bus, gids en lunch: 50 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

 

meer algemene praktische info

Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt. Als er een provincie is die heel sterk bepaald is geweest door één specifieke industriële activiteit, dan is het wel de provincie Limburg. Na de ‘ontdekking’ van steenkool in 1901 in de buurt van Genk, ontwikkelen zich in sneltempo imposante mijnsites en daarbij horende huisvesting en sociale voorzieningen. Tijdens deze activiteit gaan we op zoek naar de minder bekende sporen van deze industriële geschiedenis.

Mijn
INSCHRIJVEN

Wil je deelnemen aan deze activiteit? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Vriendenactiviteit
FIETSTOCHT TUSSEN SPOOR EN DENDER
24/06/2023 09:45 - 16:00
meer info
Vriendenactiviteit
MIDDELEEUWS ONTBIJT EN TYPOWANDELING
15/07/2023 09:00 - 12:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit