menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan blijft het museum open tot 22 uur.
 

UITSTAP MIJNERFGOED I.S.M. ETWIE

02/09/2023 -

meer info

Wanneer: zaterdag 2 september 2023, van 8uur tot 18uur

Waar: vertrek en aankomst aan het Industriemuseum, Minnemeers 10, Gent

Voor wie: iedereen

Prijs, inclusief bus, gids en lunch: 50 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

 

meer algemene praktische info

Als er een provincie is die heel sterk bepaald is geweest door één specifieke nijverheid, dan is het wel de provincie Limburg. Het is niet voor niets dat de Canon van Vlaanderen een ‘venster’ besteedt aan het belang van die grondstof voor onze geschiedenis. Na de ‘ontdekking’ van steenkool in 1901 in de buurt van Genk, ontwikkelen zich in sneltempo imposante mijnsites en daarbij horende huisvesting en sociale voorzieningen. 

 Tijdens onze daguitstap gaan we op zoek naar de minder bekende sporen van deze industriële geschiedenis. We starten onze dag in Beringen, waar we onder begeleiding van de experten van Monumentenzorg een bijzondere wandeling doorheen de site en de tuinwijk doen. Een hoogtepunt worden beslist de gerestaureerde glas-in-betonramen in de mijnkathedraal. In de namiddag verplaatsen we ons naar Zolder, waar Paul Boutsen, expert van projectvereniging Het Vervolg, ons opwacht. Hij loodst ons deskundig door de Luchtfabriek, het voormalige ophaalmachinegebouw en de persluchtcentrale van de voormalige mijnsite.

Mijn
INSCHRIJVEN (VOLZET)

Wil je deelnemen aan deze activiteit? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

Vriendenactiviteit
FIETSTOCHT TUSSEN SPOOR EN DENDER
24/06/2023 09:45 - 16:00
meer info
Vriendenactiviteit
MIDDELEEUWS ONTBIJT EN TYPOWANDELING (VOLZET)
15/07/2023 09:00 - 12:30
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit