menu
 
 

ARTIST-IN-RESIDENCE // FELIPE MUJICA

29/01/2024 - 31/03/2024

meer info

Wat: artist-in-residence

Wanneer: van 29 januari tot 31 maart 2024

Waar: Industriemuseum

Voor wie: iedereen

Prijs: museumtoegang

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen museum

online tickets

meer algemene praktische info

FELIPE MUJICA

Van 29 januari tot 31 maart resideert Chileens textielkunstenaar Felipe Mujica in het Industriemuseum. Je kan hem elke zondag aan het werk zien en mee borduren aan zijn kunstwerken.

CURTAINS

Felipe Mujica creëert geometrische textielkunstwerken. Telkens met nieuwe materialen en technieken eigen aan de locatie waar ze worden gemaakt. In 2006 startte hij met de reeks Curtains, een project dat hij vandaag in het Industriemuseum verderzet.

Felipe maakt zijn textielkunstwerken machinaal op een historisch weefgetouw van het museum. Bezoekers vullen ze aan door er met de hand op te borduren.

De uiteindelijke werken zullen in de maand mei worden tentoongesteld in het Industriemuseum. Zwevend in de ruimte gaan ze dialoog met de architectuur en de geschiedenis van het museum. 

DOE MEE!

Samenwerken maakt een fundamenteel onderdeel uit van Felipe’s project. Hij levert het ontwerp en de materialen, maar iedereen die wil, kan mee borduren aan zijn kunstwerken. Zo straalt elk nieuw werk de energie uit van verschillende makers, van hun afkomst, technieken en gebruiken. 

  • INLOOPACTIVITEIT BORDUREN // Meewerken aan de kunstwerken van Felipe kan elke woensdag- en zondagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.  Ook kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze vergezeld zijn van een volwassene. Je hoeft geen ervaring te hebben en kan gratis deelnemen. Schrijf je wel vooraf in via onze online ticketshop. 

  • WORKSHOP ZAKDOEKEN BORDUREN // Op zondag 25 februari geeft Felipe een workshop borduren in het kader van de mini-expo Les Mouchoirs de poche. Breng je eigen zakdoek mee en maak er een uniek stuk van! Schrijf je vooraf in via onze online ticketshop.

FELIPE MUJICA

Felipe Mujica (Santiago, Chili, 1974) studeerde kunst aan de Katholieke Universiteit van Chili. Na zijn studies richtte hij samen met Diego Fernández en José Luis Villablanca de Galería Chilena (GCH) op. Begin 2000 verhuisde Mujica naar New York City. Momenteel verblijft hij in Brussel. 

In 2006 maakte hij zijn eerste Curtain, een textielproject dat tot op de dag verder groeit, in samenwerking met verschillende gemeenschappen in verschillende regio's en contexten. Parallel aan zijn werk heeft Mujica vele samenwerkingsprojecten georganiseerd en geproduceerd, waaronder tentoonstellingen, boekontwerpen en publicaties.

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info
tentoonstelling
EXPO TE GAST // LES MOUCHOIRS DE POCHE
18/01/2024 - 27/02/2024
meer info
artist-in-residence
ARTIST-IN-RESIDENCE // ZOE BELOFF
30/01/2024 - 09/02/2024
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit