menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA

LEER DE VRIENDEN KENNEN

Benieuwd wie de Vrienden van het Industriemuseum precies zijn en waarom zij ervoor kozen om Vriend te worden? Lees hun verhalen hieronder.

Paul Ryckaert
PAUL RYCKAERT: DRUKKER-MECANICIEN IN HART EN NIEREN

Dat Paul Ryckaert Vriend van het Industriemuseum zou worden stond in de sterren geschreven. Met een uitgebreide carrière in de drukwereld, afgesloten als drukker-instructeur bij Plantin, kunnen we Paul best wel een drukexpert noemen. Lees het volledige verhaal.

Stan Verhoeven
STAN VERHOEVEN: GEPASSIONEERD BOEKBINDER OP RUST

Wie hem heeft ontmoet, is het vast met ons eens: Stan Verhoeven ádemt boekbinden. Als boekbinder op rust werkt Stan sinds januari 2019 als vrijwilliger in het Industriemuseum. Want de drukwereld, dat is zijn passie! Lees het volledige verhaal

Eddy Levis
EDDY LEVIS: VOLKSKUNDIGE EN GENTENAAR

Wie al kwam smullen tijdens het Middeleeuws Ontbijt heeft hem vast al ontmoet: Eddy Levis. Sinds jaar en dag is hij de maître d’hôtel van het Middeleeuws Ontbijt. Maar Eddy is meer dan enkel dat. Hij is één van de trouwste vrienden van het Industriemuseum. Lees het volledige verhaal.

Waander Devillé
WAANDER DEVILLÉ: DE COLLECTIE ALS EEN SPEELTUIN

Waander Devillé is één van de jongere Vrienden. Daarmee bedoelen we niet meteen dat Waander erg jong is, maar wel dat hij een vrij recente Vriend is. En toch stond het haast in de sterren geschreven dat Waander een Vriend van het Industriemuseum zou worden. Lees het volledige verhaal.

CHRISTEL DENOYEL: JAZZ EN INDUSTRIE VINDEN ELKAAR

Een aantal jaar geleden was Christel Denoyel op zoek naar vrijwilligerswerk. Via een omzwerving in het Huis van Alijn kwam ze uiteindelijk in het Industriemuseum terecht, een plek waar ze haar hart verloor en die haar blijft intrigeren en inspireren. Lees het volledige verhaal.

Reinout Bossuyt
REINOUT BOSSUYT: DE SCHOONHEID IN DE VERGANKELIJKHEID

Reinout Bossuyt, co-auteur van Verdwijnend België en Atlas van Vergeten België, is al enkele jaren trouwe Vriend van het Industriemuseum. En dat is niet toevallig: met een passie voor industrieel erfgoed was het slechts een kwestie van tijd voor hij het pad van de Vrienden zou kruisen. Lees het volledige verhaal.

naar boven ⬆️

blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF