menu
 
Het Industriemuseum is open. Klik hier en reserveer je tickets online.
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

FAIR FASHION FEST ONLINE

26/11/2020 - 29/11/2020

meer info

Wanneer: 26, 27, 28 en 29 november 2020

Waar: online via Facebook en Instagram

Meer info: fairfashionfest.gentfairtrade.be

meer algemene praktische info

Het legendarische Fair Fashion Fest is terug! Door het coronavirus gaan er echter geen activiteiten door in het Industriemuseum, maar wordt het dit jaar een extra lange online editie op 26, 27, 28 en 29 november. 

Vier avonden lang worden de Facebook- en Instagramkanalen van Gent Fair Trade ingezet als livestreamkanalen. Via talks, debatten en video's wordt het beste uit de duurzame modesector gebracht. 

Met sprekers als onder meer Sara Ceustermans (Schone Kleren Campagne Vlaanderen), Sarah Ditty (Fashion Revolution London), Sophie Tack (Oxfam-Magasins du monde) en Soraya Wancour (Studio AMA) passeren heel wat experts op vlak van duurzaamheid de revue en kan je je laten inspireren tijdens korte, intieme talks. Op het programma ook enkele boeiende panelgesprekken die je met tal van nieuwe inzichten en informatie wakker zullen schudden.

Wil je zelf werk maken van eerlijke mode? Ga dan samen met challengees Fien & Frankli op zoek naar het verhaal achter jouw kleding en geef mee een signaal aan de kledingindustrie. Doe je mee aan de Fair Fashion Challenges, dan maak je bovendien kans op leuke prijzen.

Fair Fashion Fest Online brengt ook enkele must-see films over de modesector gratis naar je thuis. Nestel je in de zetel en bekijk als afsluiter van het vrijdag- en zondagavondprogramma de films The True Cost en The Story of A Panty.

Fair Fashion Fest
Fair Fashion Fest
SEE THROUGH FASHION

Met See Through Fashion als centrale thema, schaart deze vierde editie van Fair Fashion Fest zich helemaal achter de Schone Kleren Campagne en de Fashion Revolution Week. Transparantie is immers een eerste noodzakelijke stap richting duurzame en ethische mode. 

Fair Fashion Fest is een initiatief van Gent Fair Trade, een partnerschap tussen Stad Gent en Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum. Meer info op fairfashionfest.gentfairtrade.be.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit