menu
 
Bezoek de gloednieuwe tijdelijke expo Kassa kassa!
 

KASSA KASSA!

26/11/2021 - 28/08/2022

meer info

Wat: tijdelijke tentoonstelling

Wanneer: van 26 november 2021 tot en met 28 augustus 2022

Waar: Industriemuseum

Prijs: museumtoegang; met je ticket voor deze expo kan je ook de andere, vaste tentoonstellingen bezoeken.

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen museum

online tickets

coronamaatregelen

 

publieksaanbod

rondleiding op aanvraag voor groepen

instaprondleidingen

gezinsrondleidingen

museumspel voor families

 

aanbod voor scholen

secundair onderwijs

hoger onderwijs

meer algemene praktische info

Maak kennis met de geschiedenis van consumptie en distributie van 1850 tot vandaag. Van de kruidenier om de hoek en de opkomst van supermarkten tot e-commerce, met veranderende beroepen, evoluties in koopkracht, marketing en reclame, logistiek en transport.

Hoe evolueert ons koopgedrag door de jaren heen? Welke weg legt een product af van fabriek tot winkelrek? Welke soorten winkels bestaan er? Welke reclametrucjes nodigen uit tot shoppen? En is levering aan huis wel een nieuw fenomeen?

Centraal in de tentoonstelling vind je een nostalgisch winkeltje als blikvanger, een replica van een kruidenierswinkel uit de jaren 1960. Hier komen het verleden, het heden en de toekomst samen.

Kassa kassa!
Kassa kassa
VIJF THEMA'S

  • Klant is koning: In het eerste thema van de expo blijf je even stilstaan bij het eigen koopgedrag en maak je kennis met consumptie in historisch perspectief.
  • Transport en logistiek: Wat gaat er schuil achter de muur van vrachtwagens op onze autosnelwegen? Wie zorgt ervoor dat het graan voor ons brood, die nieuwe radio of die hippe jeansbroek tot bij ons komt? Volg enkele producten op hun weg van fabriek of veld tot winkelrek.
  • Small & big business: Ontdek de vele transformaties in het winkellandschap, van kleine buurtwinkel tot hypermarkt, van markt tot tweedehandswinkel.
  • Marketing en reclame: Als consument word je overspoeld door flitsende beelden en aanlokkelijke slogans om dingen te kopen. Via welke kanalen en met welke boodschappen of trucjes word je verleid?
  • Aan huis geleverd: Fysieke winkels verliezen vandaag meer en meer terrein als dé plekken bij uitstek waar je producten koopt. Maar het principe van goederen die aan huis worden geleverd, is lang niet nieuw. Ken je de melkboer nog?

Kassa kassa!
Mediapartner
De Standaard
museumspel
MUSEUMSPEL 'KRAAK DE KASSA'
29/11/2021 - 28/08/2022
meer info
rondleiding
INSTAPRONDLEIDING KASSA KASSA!
12/12/2021 14:30 - 16:00
meer info
rondleiding
GEZINSRONDLEIDING KASSA KASSA!
06/03/2022 14:30 - 16:00
meer info

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit