menu
 
Ontdek de gloednieuwe expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

KROKUSKRIEBELS

18/02/2023 - 26/02/2023

meer info

Wanneer: van 18 tot en met 26 februari 2023 (krokusvakantie)

Uur: tijdens de openingsuren van het museum

Voor wie: gezinnen met kinderen

Prijs: reguliere museumtoegang; leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro korting

Reserveren: het is niet verplicht om vooraf te reserveren. Wie dat wil, kan via de ticketshop op deze website wel vooraf tickets kopen om het museum te bezoeken. Zo ben je alvast zeker van je plaats.

 

 

meer algemene praktische info

Tijdens de krokusvakantie worden families weer extra in de watten gelegd. Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, is er voor alle families met kinderen, met of zonder beperking. Want iedereen is welkom in het museum! Door zoveel mogelijk drempels weg te werken - zowel letterlijk als figuurlijk - willen we dat iedereen zich thuis voelt en volop mee kan genieten van wat er allemaal te beleven valt in het Industriemuseum. 

Krokuskriebels
Krokuskriebels
PROGRAMMA

Welkom in de fabriek! Ontdek het boeiende verhaal over mensen en machines en hoe zij de wereld keer op keer op z’n kop zetten. Families leggen we graag extra in de watten. Zo kan je doorlopend tinkeren met textiel in onze kleurrijke Tinker Studio (lees: prutsen en experimenteren met allerlei materialen). Tijdens de vakantie zijn vrijwilligers aanwezig die je op weg helpen. Ook zorgen we voor aangepast materiaal, zodat ook kinderen met een beperking zich helemaal creatief kunnen laten gaan.

VOOR IEDEREEN

Wie er nood aan heeft om even de pauzeknop in te drukken, kan terecht in de slingerzaal. Gezellige hoekjes zorgen er voor een rustmoment om weer op adem te komen. Wie dat wil, kan er ook z'n meegebrachte picknick opsmullen. Nood aan extra info of hulp tijdens je bezoek? Onze familie-assistenten staan voor je paraat!

Via deze links vind je meer informatie over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Industriemuseum. We proberen daarbij een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op met toegankelijkheidsmedewerker Liesa (liesa.rutsaert@stad.gent of 0485 54 19 37) om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken.

Krokuskriebels
Krokuskriebels
TICKETS

Wie dat wil, kan via de ticketshop op deze website vooraf tickets kopen om het museum te bezoeken. Zo ben je alvast zeker van je plekje. Het is ook nog mogelijk om op de dag van je bezoek tickets te kopen aan het museumonthaal.

Leden van de Gezinsbond krijgen één euro korting op een standaardticket op vertoon van een geldige lidkaart. Koop je tickets via de online ticketinshop, kies dan het tickettype 'LID GEZINSBOND - KORTING KROKUSKRIEBELS' (vanaf één week voor de start van Krokuskriebels) en toon je lidkaart bij je bezoek aan het museum.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit