menu
 
Elke eerste donderdag van de maand is Late Donderdag. Dan is het museum open tot 22 uur.
 

BEZOEK TABLOO

21/05/2023 10:00 - 12:00

meer info

Wanneer: zondag 21 mei 2023

Uur: van 10 tot 12 uur

Waar: Tabloo, Dessel

Voor wie: iedereen

Prijs, inclusief toegang en gids:

> Vriendentarief: 13 euro

> niet-Vriendentarief: 18 euro

> kansentarief: 3,60 euro

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

 

meer algemene praktische info

Alles wat je altijd al wilde weten over radioactiviteit, de nucleaire industrie en de opmerkelijke positie van België in dit verhaal: dat is de inzet van ons geleid bezoek aan Tabloo, het bezoekers- en ontmoetingscentrum rond radioactiviteit in Dessel. Onze gids, Dr. Pieter Gurdebeke, dompelt je er onder in de onzichtbare wereld van radioactiviteit, van erts tot nucleair afval. We ontdekken er niet alleen hoe radioactief afval ontstaat, maar ook hoe het beheerd wordt, welke uitdagingen dit met zich meebrengt en welk onderzoek naar nucleaire toepassingen er vandaag gebeurt.

Dr. Pieter Gurdebeke is als geoloog gefascineerd door de interactie tussen mens en omgeving sinds de laatste ijstijd. Hoe gebruikt de mens natuurlijke rijkdommen, welke sporen blijven achter? Vanuit die unieke invalshoek neemt hij ons mee op een ontdekkingstocht door Tabloo.

Tabloo
Tabloo
Tabloo
Tabloo
INSCHRIJVEN

Wil je deelnemen aan deze activiteit? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rekening BE73 0910 1974 2660, ten laatste één week voor aanvang van de activiteit. In geval van vragen, contacteer ons via vrienden@industriemuseum.be.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrienden van het Industriemuseum. Vrienden kunnen deelnemen aan voordeeltarief. Maar ook niet-Vrienden zijn van harte welkom. Ook zin om Vriend van het museum te worden? Ontdek hier alle voordelen.

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit