menu
 
Ontdek de nieuwe tijdelijke expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

BEZOEK DE COGENT-BOX IN WATERSPORTBAAN-EKKERGEM

12/08/2022 - 06/11/2022

meer info

Wanneer: van 12 augustus tot 6 november 2022

Uur: telkens op dinsdag van 15u tot 18u, op woensdag en zondag van 14u tot 17u 

Waar: Neermeerskaai 2 (groenzone achter Bollekensschool, kop van de Watersportbaan)

Voor wie: iedereen

Prijs: gratis

meer algemene praktische info

De ‘Collectie van de Gentenaar’ ontwikkelt tools en methodes om burgers sneller in contact te brengen met het bestaand stedelijk erfgoed en dat te verrijken met hun eigen objecten, verhalen, foto's… Een van die tools is de CoGent-box. 

De CoGent-box, een digitale belevingsruimte, die rondtrekt door de Gentse wijken, brengt erfgoedobjecten tot leven aan de hand van verrassende verhalen. Bezoekers kunnen er hun verleden ontdekken, beleven en delen met andere Gentenaars. 

De CoGent-box reist vanaf april 2022 rond in Wondelgem, Watersportbaan-Ekkergem en Sluizeken-Tolhuis-Ham. Daarna krijgt de CoGent-box een permanente stek in DING, de nieuwe vleugel van Design Museum Gent.

CoGent
CoGent
WAT IS ER TE ZIEN?

In de CoGent-box kun je verschillende verhalen beluisteren en bekijken op de verhalenmuur. Je kiest als bezoeker via lichtgevende bollen op de vloer en een persoonlijke QR-code zelf welk verhaal je opstart en hoeveel hoofdstukken van een verhaal je wil (her)beleven. Regelmatig worden er nieuwe verhalen gemaakt en veranderen de verhalen in de box. Het loont dus zeker en vast de moeite om de CoGent-box meerdere keren te bezoeken. Op drie verschillende touchtafels kun je verder duiken in de online Collectie van de Gentenaar en elk object tot in de kleinste details bekijken.

LAAT ZELF IETS ACHTER

Iedereen die dat wil, kan ook zelf een vondst, object of verhaal toevoegen aan de Collectie van de Gentenaar. Ga alvast rondsnuffelen in fotoalbums, dagboeken, op zolder, in gesprekken met een dierbare… Misschien heb jij een object, een anekdote, een beeld of een verhaal dat een waardevol stukje van onze Gentse (recente) geschiedenis is. Ontdek vanaf 12 augustus in de CoGent-box hoe je jouw object of verhaal aan de online collectie kunt toevoegen. 

MEER OVER DE COLLECTIE VAN DE GENTENAAR
CoGent

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit