menu
 
Ontdek de gloednieuwe expo BURN. Van brandgevaar tot burn-out
 

DESIGN FEST GENT

22/04/2022 - 01/05/2022

meer info

Wanneer: van 22 april tot en met 1 mei 2022

Waar: Design Museum Gent, Industriemuseum, DaDa Chapel, MIRY Concertzaal van KASK & Conservatorium, verschillende Gentse galeries ...

Voor wie: iedereen

Info & tickets: www.designfestgent.be

 

meer algemene praktische info

Design Fest Gent is een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest de bezoekers en bewoners van Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog. De eerste editie is een nuleditie met Design Museum Gent als hoofdlocatie. Ook in het Industriemuseum valt er van alles te beleven.

BE WILD, ACT AND CHANGE

Design Fest Gent toont wat design kan (en ja, ook moet) zijn: onderzoekend, experimenteel en activistisch. Het festival stimuleert creativiteit en wordt een matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. De handen worden in elkaar geslagen, want design is zoveel meer dan het maken van objecten. Bovendien wil Design Fest niet enkel presenteren, maar ook inzetten op creatie, beleving, ontmoeting, stimulering en verwondering.

Een uitgebreide waaier aan installaties, workshops en lezingen wordt gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look Back, Move Forward en Do Care. Look Back toont projecten waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samenkomen. Move Forward focust op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. Do Care bundelt ontwerpen met een maatschappelijke impact.

Programma en tickets via www.designfestgent.be.

AFWIJKENDE OPENINGSUREN

Tijdens Design Fest Gent is het museum elke dag langer open, zodat je de installaties, workshops en lezingen langer kan bezoeken.

vrijdag 22/04 tot 22 uur
zaterdag 23/04 tot 22 uur
zondag 24/04 tot 19 uur
maandag 25/04 tot 19 uur
dinsdag 26/04 tot 19 uur
woensdag 27/04 tot 19 uur
donderdag 28/04 tot 22 uur
vrijdag 29/04 tot 22 uur
zaterdag 30/04 tot 22 uur
zondag 01/05 tot 19 uur

PARTNERS

Design Fest Gent is een samenwerking tussen Design Museum Gent, Artevelde Hogeschool, Flanders DC, Industriemuseum, KASK & Conservatorium / HOGENT en Howest, KU Leuven Faculteit Architectuur, Luca | School of Arts, Ministry of Makers en Universiteit Gent.

Bannerfoto: Hemp it Yourself - Hannah Segerkrantz

de museumshop

ontdek de shop

schrijf je in voor de nieuwsbrief

schrijf mij uit