Menu
 
Ontdek de nieuwe hoofdtentoonstelling 'Over mensen en machines'
Download dit beeld

Hoger resolutiebeeld? Neem contact met de bibliotheek.

Deel op social media
 

Erfgoeddag 2019 'Hoe maakt u het?'

28/04/2019 14:00 - 18:00

Meer info

Wanneer: zondag 28 april 2019, doorlopend vanaf 14 tot 18 uur
Waar: Industriemuseum
Wie: iedereen
Prijs: gratis

Meer algemene praktische info

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Kom ook in het Industriemuseum van dit vakmanschap proeven!

Vakmanschap in textiel
Doorlopend tussen 14 en 18 uur, voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar

Verschillende makers demonstreren in het Industriemuseum met veel vakmanschap hun liefde voor textiel. De textielmachines draaien op volle toeren. Leer de kneepjes van vilten en weven . Spin een draad. Ontdek hoe je kan verven én drukken met planten. En sla vooral een babbeltje met de makers en probeer de technieken zelf uit. Maakplezier verzekerd, voor jong én oud!

Deze activiteit vindt plaats in de textielafdeling van het Industriemuseum. Er wordt geregeld gedemonstreerd met de machinale weefgetouwen, deze maken veel lawaai. Er is ter plekke gehoorbescherming voorzien voor wie dit wenst.

Workshop Tinkering voor kinderen en hun (groot)ouders
Doorlopend tussen 14 en 18 uur, voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar

Welkom in de Tinker Studio! Tinkeren is een speelse methodiek waarbij je samen aan de slag gaat met verschillende materialen en technieken. Laat je inspireren door de machines in de tentoonstelling en experimenteer er op los. Bouw een knikkerbaan, ontwerp zelf een aandrijfsysteem of laat je fantasie de vrije loop. Je komt en gaat wanneer je wil, prutsen is toegestaan!

Evenement
Drukfestival
04/05/2019 10:00 - 05/05/2019 17:00
Meer info
Museumspel
Museumspel 'Over mensen en machines'
Meer info

De Museumshop

Ontdek de shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf mij uit