menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA
download

Hoger resolutiebeeld nodig? Neem contact op met de bibliotheek.

deel op social media
 

DOENERS- & (OM)DENKERSFESTIVAL

06/10/2023 14:00 - 19:00

meer info

Wanneer: vrijdag 6 oktober 2023

Uur: van 14 tot 19 uur

Waar: Industriemuseum

Voor wie: iedereen

Prijs: gratis

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk

meer algemene praktische info
#Gent2030

Om de kandidatuur van Gent als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 kracht bij te zetten, wordt van 3 tot en met 7 oktober een festival georganiseerd voor en door doeners en (om)denkers in en buiten de stad. Tijdens inspiratiesessies, workshops, debatten, denksessies, wandelingen en fietstochten kan je mee bouwen aan de toekomst van Gent als ‘Space of Belonging’.

In het Industriemuseum kan je op vrijdag 6 oktober deelnemen aan enkele fijne activiteiten:

1. MAAKWERKING INDUSTRIEMUSEUM >> 14 tot 17 uur doorheen het museum

Het Industriemuseum profileert zich al jaren als ‘levend’ museum. Gepassioneerde vakmensen en vrijwilligers houden er de textielmachines draaiend en brengen het drukatelier tot leven. In de maakplekken geven ze hun metier en historische kennis door aan nieuwe makers. Maak kennis met deze creatieve plek.

2. KLEDINGRUIL ALS VERBINDING >> 15.30 tot 17.30 uur museumcafé

The clothing loop is een netwerk van vrouwen in Gent die verbonden zijn via hun liefde voor duurzame mode. Net als zussen of vriendinnen, geven we kleding die we niet meer dragen aan elkaar door. Letterlijk! Want onze kledingzakken worden van vrouw tot vrouw doorgegeven door heel Gent.

3. TEXTIEL TINDER >> 17.30 tot 19 uur museumcafé

Zijn we nog steeds een Stad van Textiel? We roepen bedrijven, producenten, modeontwerpers, kunstenaars, creatievelingen, ontwerpers, geschiedkundigen, ... op om elkaar beter te leren kennen in functie van toekomstige samenwerkingen. Kom naar deze speed date!

Wil jij mee doen en (om)denken? Dan kan! Alle sessies zijn gratis, maar vergeet je niet vooraf te registreren via de website van het festival.

tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF