menu
 
ONTDEK ONS GENTSE FEESTEN-PROGRAMMA
 

ONTMOETINGSDAG KUNSTSTOFFEN

10/03/2024 14:00 - 17:00

meer info

Wat: ontmoetingsdag

Wanneer: 10 maart 2024

Waar: Industriemuseum

Voor wie: Iedereen die een link heeft met de productie of verkoop van kunststoffen. Bedrijfsleiders, (oud-)werknemers, maar ook partners en (klein)kinderen zijn welkom.

Prijs: gratis

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk; schrijf je voor 03 maart 2024 in via het webformulier op deze pagina, via info@industriemuseum.be of telefonisch via 09 323 65 00

 

 

adres en openingsuren

toegangsprijzen museum

online tickets

meer algemene praktische info

JOUW VERHAAL OVER KUNSTSTOFFEN

Plastics worden wel eens dé uitvinding van het industriële tijdperk genoemd. Rond 1920 verovert het veelzijdige bakeliet van Leo Baekeland de markt en na de Tweede Wereldoorlog begint een ware plastic boom.

Vandaag zijn kunststoffen een vanzelfsprekendheid geworden in ons dagelijks leven. Maar over het productieproces en de kunststoffenindustrie weet Jan met de pet doorgaans veel minder. Met een nieuwe expo, die dit najaar opent, wil het Industriemuseum daar verandering in brengen. En jij kan daarbij helpen!   

WIE ZOEKEN WE?
Iedereen die een link heeft met de productie of verkoop van kunststoffen. Van arbeider tot werkgever. Van groot bedrijf tot klein atelier.

WAT ZOEKEN WE?
Omdat papieren archieven niet alles blootgeven en er weinig bewaard is gebleven in de museumcollecties, zijn we op zoek naar getuigen die hun verhalen of weetjes met ons willen delen. Wie weet heb je ook foto’s, filmpjes (breng gerust een USB-stick mee) of documenten (reclames, productcatalogi,…) die interessant kunnen zijn voor de museumcollectie? Zo maken we samen het museumverhaal en bewaren we een belangrijk stuk geschiedenis voor toekomstige generaties. 

ONTMOETINGSDAG
Heb jij wel wat te vertellen over de productie of verkoop van kunststoffen? Schrijf dan hieronder gratis in voor deze gezellige namiddag! Partners, kinderen of kleinkinderen zijn zeker ook welkom. 

Kan je er niet bij zijn, maar wil je alsnog je verhaal met ons delen? Laat het ons ook weten via onderstaand formulier.

PROGRAMMA

13.30-14.00 uur: onthaal

14.00 uur: welkomstwoord, speeddate en groepsfoto

14.30-17.00 uur:

Koffie en taart
Schuif gezellig aan en sla een praatje met de museummedewerkers, oud-collega’s, of andere (voormalige) werknemers uit de kunststoffensector. Wij zorgen voor een warme kop koffie en een lekker stuk taart!

Babbelsalon
Haal herinneringen op aan de hand van oude foto's of filmpjes en deel jouw eigen verhaal over kunststoffen. Hoe ging het er op de werkvloer aan toe? Wat is er doorheen de tijd veranderd? Hoe was de sfeer op het werk? Welke gewoonten waren er?

Kennismaking met het Industriemuseum
Eén van onze gidsen loodst je doorheen het museum. Van de vijfde verdieping tot de expo FERRO NON FERRO helemaal beneden. Onderweg maak je kennis met de hoofdtentoonstelling ‘Over mensen en machines’, bulderende weefgetouwen en ratelende drukpersen.  

INSCHRIJVINGEN
Kunststoffen

(c) Karel Julien Cole
Plastics and enamel:
Melamine formaldehyde (MF)
 and cast phenolic bakelite/catalin (PF)

tentoonstelling
OVER MENSEN EN MACHINES
meer info
tentoonstelling
DRIE EEUWEN GRAFISCHE INDUSTRIE
meer info
tentoonstelling
100% TEXTIEL
meer info

de museumshop

ontdek de shop

blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF